VIDEO Cel puţin 31 de persoane au murit şi 7 sunt date dispărute în urma unui incendiu izbucnit la bordul unui feribot în Filipine

Cel puţin 31 de persoane au murit, inclusiv un bebeluş de 6 luni, după ce un incendiu a izbucnit la bordul unui feribot care transporta pasageri între insule din sudul Filipine, a anunţat joi paza de coastă, relatează Reuters.

30 mart. 2023, 14:13
VIDEO Cel puţin 31 de persoane au murit şi 7 sunt date dispărute în urma unui incendiu izbucnit la bordul unui feribot în Filipine

Autorităţile nu ştiu deocamdată care a fost cauza incendiului care a izbucnit miercuri, în jurul orei locale 23.00 (18.00, ora României), în largul insulei Basilan, din arhipelagul Filipine, când mulţi dintre cei peste 200 de pasageri dormeau în cabinele cu aer condiţionat de pe puntea inferioară a feribotului.

„Iniţial au fost 10 pasageri pe care i-am recuperat, au murit înecaţi. Apoi am descoperit alţi 18 la bordul navei, în cabină. Erau complet arşi”, a declarat pentru Reuters comandorul Rejard Marfe, şeful pazei de coastă din regiunea Mindanao de Sud.

Au existat cifre contradictorii cu privire la numărul de pasageri de pe feribot, care nu era supraîncărcat, dar paza de coastă a declarat că au fost salvate 230 de persoane, inclusiv 35 de membri ai echipajului.

Marfe declarase anterior că majoritatea pasagerilor dormeau în momentul în care a izbucnit incendiul şi a spus că „a fost haos”. Pompierii au reuşit să controleze incendiul după câteva ore. Fotografiile făcute publice de Garda de Coastă arată nava MV Lady Mary Joy 3 distrusă de foc.

Citeşte şi: Accident grav: 5 morţi şi 27 de răniţi, după ce un şofer a pierdut controlul unui microbuz şi s-a izbit violent de un copac

„Am crezut că visez, dar când am deschis ochii, era întuneric şi eram înconjuraţi de fum”, a declarat o femeie aflată la bordul feribotului. Ea a spus că a supravieţuit sărind de pe navă şi a împărţit o plută cu un alt pasager înainte de a fi salvaţi.

Filipine, un arhipelag format din peste 7.600 de insule, are probleme cu siguranţa maritimă, navele fiind adesea supraaglomerate, iar multe dintre ele, îmbătrânite, sunt încă în uz.

În luna mai a anului trecut, cel puţin şapte persoane au murit în urma unui incendiu pe un feribot filipinez de mare viteză care transporta 134 de persoane.

În 1987, aproape 5.000 de persoane au murit în cel mai grav dezastru maritim din lume pe timp de pace, când un feribot de pasageri supraîncărcat, Dona Paz, s-a ciocnit cu un petrolier în largul insulei Mindoro, la sud de capitala Manila.

Citeşte şi: Proteste la graniță și la Bruxelles. Fermierii sunt revoltați de importurile de cereale din Ucraina. Daea anunță un nou ajutor de la UE pentru acoperirea pierderilor provocate de importurile din Ucraina