VIDEO Copii salvaţi de la înec în ultimul moment. Intervenţii dramatice ale salvamarilor pe litoral

Turiştii nu respectă indicaţiile salvamarilor şi se aventurează în mare în ciuda valurilor foarte mari. În ultimele zile, mai mulţi turişti şi-au pierdut viaţa, iar pe unii salavarii au reuşit să-i scoată la mal în ultima clipă, evitând o tragedie.

12 aug. 2022, 13:40
VIDEO Copii salvaţi de la înec în ultimul moment. Intervenţii dramatice ale salvamarilor pe litoral

Salvamarii din Constanța au reuşit să salveze un copil tras în larg de curenți în Marea Neagră. Într-o filmare postată pe Tik Tok se poate vedea cum salvamarii iese cu skijet-ul în larg în încercarea de a salva un copil care a fost tras de curenți în zona stabilopozilor și care risca să fie izbit de pietre şi să se înece.

@bocanilacristi2 #echipă💎 #colegi #team #forlife #salvamar #steagroșu🚩 #mareaneagraromania #totipentruunulsiunulpentrutoti ♬ sunet original – Bocanila Cristi

Din fericire, în acest caz, salvamarii au reuşit să-l scoată de copil, l-au prins de o plută legată de skijet şi l-au adus la mal.

De asemenea, o adolescentă a fost salvată în ultima clipă din mare în stațiunea Jupiter din judeţul Constanța. Salvamarul s-a dus după ea cu skijet-ul, dar din cauza valurilor puternice, în momentul în care încerca să o urce pe skyjet, atât copila cât şi salvamarul au căzut în apă. În cele din urmă, fata a fost adusă în siguranță la mal.

Nu la fel de norocoşi au fost doi tineri studenţi care au intrat în mare la Costineşti. Aurel și Lucian erau prieteni foarte buni, lucrau împreună și și-au găsit sfârșitul după ce au intrat în mare marți seara. Primul a intrat Aurel căruia i s-a făcut rău, iar prietenul lui a încercat să îl slaveze, chiar cu prețul vieții lui. Trupul lui Lucian încă nu a fost găsit.

Citeşte şi: FOTO El este tânărul care a murit înecat la Costineşti. Aurel avea 21 de ani şi era din Vaslui

Aurel avea 21 de ani și era stâlpul familiei sale. Olimpic în liceu și un student cu performanțe, Aurel își sacrifica verile să își ajute părinții greu încercați, dar și frățiorii mai mici să trăiască. Familia numeroasă trăia doar din ajutorul social, așa că Aurel lucra vara la mare. De altfel, alături de el la terasă, în timpul sezonului muncea și mama sa, care este acum îngenunchiată de durere.

Marți după ce a ieșit din tură, Aurel a mers pe plajă alături de mai mulți colegi. A decis să intre în mare însă nu s-a aventurat în valuri, ci i s-a făcut rău și a fost luat de curenți. Atunci prietenul lui, Lucian, a sărit să îl ajute. Însă nu a reușit să mai iasă nici el.

De atunci au început căutările. După 2 zile trupul lui Aurel a fost găsit între stabilopozi în zona Obeliscului din Constineşti.

Citeşte şi: Toți oamenii de pe plaja din Costinești s-au strâns să vadă cum e scos cadavrului tânărului înecat în mare. Oamenii legii au fost nevoiți să intervină pentru a-i îndepărta

Cei care i-au cunoscut pe Aurel și Lucian sunt în stare de șoc. Pe rețelele de socializare curg mesaje de condoleanțe, dar și de felicitare pentru gestul făcut de Lucian.

Trupul lui Lucian este în continuare căutat.