VIDEO Cum a reacţionat Regele Charles când a fost apostrofat de un britanic: „Ne chinuim să ne încălzim casele și plătim pentru parada voastră”

Mulți britanici se întreabă dacă Familia Regală ar trebui să organizeze ceremonii ce costa milioane de lire sterline în timp ce mulți dintre oamenii de rând nu își vor putea permite să-și achite facturile.

17 sept. 2022, 19:03
VIDEO Cum a reacţionat Regele Charles când a fost apostrofat de un britanic: „Ne chinuim să ne încălzim casele și plătim pentru parada voastră”

Regele Charles III a fost apostrofat, vineri, în timp ce se întâlnea cu publicul venit să o omagieze pe Regina Elisabeta a II-a. Majestatea Sa fost luat la rost cu privire la criza costului vieții.

Prețurile facturilor de energie au fost înghețate pentru doi ani pentru a evita creșterea lor. Cu toate acestea, în timp ce iarna trecută britanicii plăteau în medie 1.277 de lire sterile pe an, pe facturile la energie, în această iarnă se așteaptă să plătească 1.971 de lire sterline.

În aceste condiții, mulți britanici se întreabă dacă Familia Regală ar trebui să organizeze ceremonii ce costa milioane de lire sterline în timp ce mulți dintre oamenii de rând nu își vor putea permite să-și achite facturile.

O reţetă de biscuiţi, secretul relației speciale dintre SUA și Marea Britanie
O persoană din mulțime i-a adus în atenție acest fapt Regelui Charles. „În timp ce noi ne chinuim să ne încălzim locuințele, trebuie să plătim și pentru parada voastră. Contribuabilii plătesc 100 de milioane de lire sterline pentru voi, pentru ce?”, a spus persoana din rând.

În acel moment, Regele Charles a dat un răspuns nesigur, ce ar fi părut a fi „sigur”, și și-a continuat drumul. Înaintea vizitei regelui în Țara Galilor, premierul galez Mark Drak  a spus că anti-monarhiștii au dreptul de a protesta.

Vorbind pentru emisiunea „Today” de la Radio 4, acesta a spus că atunci când vine vorba de protestele împotriva monarhiei, „oamenii au acest drept și cred că va fi exercitat cu rețineri”, având în vedere circumstanțele actuale.

Premierul galez a făcut apel la poliție să „recunoască drepturile pe care oamenii le au” atunci când au de-a face cu persoane care se declară vocal a fi împotriva monarhiei.

George Maior rememorează întâlnirea cu Regele Charles al III-lea: „Era pasionat de istoria României”
Un bărbat care ar fi atins sicriul reginei Elisabeta a ll-a, reţinut de poliţie

Un bărbat care ar fi atins sicriul reginei Elisabeta a ll-a a fost reţinut de poliţie, relatează BBC.

Poliţia Metropolitană a transmis vineri seră doar că vineri, în jurul orei 22.00, la Westminster Hall, unde este depus sicriul suveranei britanice, a fost reţinut un bărbat, motivul viind încălcarea ordinii publice.

BBC precizează că nu există imagini din timpul incidentului, dar citează informaţia difuzată de The Guardian, potrivit căreia suspectul a urcat în fugă treptele până la sicriu şi a reuşit să-l atingă. Wall Street Journal, citat de BBC, relatează că bărbatul a încercat să trafă Stindardul Regal de pe sicriu înainte ca poliţia să-l reţină. „A fost destul de şocant, dar a durat doar două sau trei secunde până când l-au luat”, a declarat Paul Denton, rezident din Surrey, citat de ziarul american.