VIDEO Cum reglezi factura din şurubelniţă. Termopanele fixate de iarnă îţi țin casa mai călduroasă și facturile mai mici

Dacă aveți geamuri termopan, trebuie să știți aceste lucruri pe care tâmplarii nu vi le-au spus când vi le-au instalat. Ai nevoie de o şurubelniţă ca să reglezi factura.

10 ian. 2024, 22:27
VIDEO Cum reglezi factura din şurubelniţă. Termopanele fixate de iarnă îţi țin casa mai călduroasă și facturile mai mici

În primul rând, termopanele trebuie reglate din când în când și, cel mai important, trebuie trecute în regim de iarnă sau vară, în funcție de sezon. Mai jos, găsiți toate informațiile necesare de care aveți nevoie pentru a face acest lucru singuri.

Pe măsură ce trece timpul ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se degrada. Dacă ai observat că ferestrele nu se mai închid ca și atunci când au fost montate și că se simte curent în jurul lor, înseamnă că au nevoie să fie reglate.

Ce trebuie să faci la geamurile termopane pentru a nu pierde căldura din apartament. Sfaturi de mare ajutor

Vestea bună e că poți să le reglezi singur. Caută bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unei șurubelnițe, încearcă să-l strângi. Astfel vei regla presiunea. Fă această operațiune la toate geamurile ca să te asigură că toate funcționează bine.

Reglarea pentru vară/iarnă

Tot din acest orificiu reglezi geamul termopan pentru vara și pentru iarnă. Dacă lași mereu ferestrele în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată ce va afecta cauciucul de izolare și îl va face să se degradeze mult mai repede. Dacă ți se pare că nu e suficient, verifică și garnitura ferestrelor.

O garnitură uzată aduce probleme. Frigul, curenții de aer  și chiar apa ploilor pătrund în casă, iar pe de altă parte, izolarea fonică nu mai este nici ea atât de bună.  În acest caz, doar schimbarea garniturii rezolvă problema.

Citește șiCum scapi de condensul de pe geamuri. Trucurile pe care orice gospodină ar trebui să le cunoască

Garniturile se deteriorează în timp și trebuie schimbate din când în când. S-ar putea să fie cazul!

Balamalele

Și balamalele au nevoie de întreținere. În comerț există uleiuri speciale cu care trebuie să le ungi.

Tot de la balamale poți regla ferestrele pe verticală și orizontală. Reglajul se face la balamale și e valabil și pentru ferestrele oscilobatante.3

Cât de utile sunt termopanele duble

Geamurile termopane duble sunr cele recomandate pentru a menține căldura în case, mai ales acum în sezonul rece. Geamurile termopane duble sunt formate din două geamuri de sticlă cu o grosime de aproximativ 4 mm. Acestea sunt separate de un spațiu. Acest spațiu este mult mai mare decât în cazurile vechilor modele de geamuri duble. Unul dinte avantajele geamurilor termopane duble este că acestea mai dețin un geam suplimentar.

Vine Gerul Bobotezei. Cum să setezi centrala dacă vrei să nu bubuie facturile în cutia poştală. Butonul pe care să-l apeşi când ieşi din casă

Există două motive pentru care geamurile termopane duble păstrează mai bine căldura decât cele simple. Unul se referă la stratul de gaz Argon din interiorul geamului dublu impedică căldura să isă prin ferestre deoarece acționează ca un izolator.