VIDEO Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: ”N-avem nevoie de Europa! Hai sictir, AUR!”

Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut un scandal de proporții în Parlamentul României, cu prilejul ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului de marți, 9 mai, în momentul în care în plen s-a intonat imnul Europei.

10 mai 2023, 13:12
VIDEO Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: ”N-avem nevoie de Europa! Hai sictir, AUR!”

În cadrul ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului de marți, 9 mai, senatoarea Diana Șoșoacă a fost extrem de deranjată de difuzarea la stația de amplificare a imnului Europei, astfel că a urmat un nou scandal, ce ar putea deja să devină marcă înregistrată.

„Aaa, în niciun caz, întorceți-vă!”, a strigat senatoarea Șoșoacă în momentul în care în plenul Parlamentului au fost auzite primele acorduri ale „Odei Bucuriei”, din simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, imnul Europei.

„Nu ne interesează imnul Europei! Jos cu Europa!”, a strigat Șoșoacă spre colegii parlamentari, în timp ce filma un live postat ulterior pe contul său de Facebook.

„N-avem nevoie de Europa, rușine să vă fie”, a mai spus senatoarea independentă (intrată în Parlament pe listele AUR), afiliată în prezent partidului SOS România.

Diana Șoșoacă a început să se plimbe printre băncile din plen în timp ce îi filma pe senatorii și deputații ridicați în picioare cu ocazia intonării imnului Europei.

Citește și: Victor Ciutacu comentează acid îmbrânceala în care a fost implicat Ludovic Orban: ”Când reziștii agresau demnitari pe stradă, erau justificate violența și circul?”

„Trădătorilor care sunteți! Ăștia, trădătorii, care se ridică la comandă! Nemernicilor. Ați trădat România!”, a strigat senatoarea.

După imnul Europei, în plen s-a intonat imnul României, prilej pentru ca Diana Șoșoacă să producă o nouă gafă.

În loc de versul original ”Acum ori niciodată, să dăm dovezi la lume/că-n aste mâni mai curge un sânge de roman”, senatoarea a cântat ”… un sânge Decebal, mărețul Decebal”.

Spre finalul intervenției video, Șoșoacă îi face „trădători” inclusiv pe membrii grupului parlamentar AUR.

„N-au făcut nimic, n-au luat nicio atitudine. Patrioți de hârtie. Ăștia sunt marii patrioți AUR. HAUR! Aștia vă sunt trădătorii neamului. Unul nu a luat atitudine pentru intonarea imnului României. Toți s-au ridicat să intoneze un rahat de imn al unei țări inexistente – Europa. Trădători de neam și țară. Hai, sictir, AUR!”, a spus senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă.

Citește și: VIDEO George Simion îi numără bodyguarzii lui Kovesi: ”Vă e frică de ceva? Incredibil”