VIDEO: Elicopter rusesc, distrus de oamenii lui Zelenski. Un astfel de model costă 9 milioane de dolari

Noi imagini din zonele de conflict din Ucraina. Presa lui Volodimir Zelenski a publicat videoclipuri cu ofensiva armatei controlate de la Kiev. 

01 nov. 2022, 14:28
VIDEO: Elicopter rusesc, distrus de oamenii lui Zelenski. Un astfel de model costă 9 milioane de dolari

Armata ucraineană celebrează succesele de pe front, indiferent dacă sunt consistente sau minore. Astăzi de exmplu, oamenii lui Volodimir Zelenski au publicat în media o înregistrare video în care armata ucraineană a distrus un elicopter rusesc de transport Mi-8, în regiunea Donețk, anexată de Vladimir Putin la Rusia, în urma referendumului din septembrie.

Potrivit presei internaționale, aparatul de zbor al rușilor ar fi fost doborât de o rachetă antiaeriană lansată de un sistem portabil cu rază scurtă, MANPADS, frecvent utilizat de armata ucraineană. „Responsabilii” ar fi militarii din Brigada 54 Mecanizată.

Așa cum se poate observa în video, elicopterul este lovit de rachetă, dar aparatul de zbor continuă să mai zboare aproape un minut. Apoi, se prăbușește pe un câmp.

Marea Britanie, aliat care garantează în totalitate alianța cu SUA în cadrul NATO, cu privire la conflictul din Ucraina, susține că Rusia a pierdut 25% din totalul elicopterelor de atac de tip Ka-52 „Aligator”.

Mi-8 este un elicopter de dimensiune medie, utilizat de ruși încă de la finalul anilor ’70 ai secolului trecut. Potrivit presei internaționale, un astfel de model costă aproximativ 9 milioane de dolari.

 

Avertisment categoric de la Moscova, pentru SUA

 

Între timp, tensiunile dintre Rusia și SUA continuă la nivelul discursului public. Ambasadorul Rusiei la Washington a somat Statele Unite, la finalul săptămânii trecute, să își retragă toate armele nucleare desfășurate în afara teritoriului Americii. Reacția lui Anatoli Antonov vine după ce SUA au anunțat că vor grăbi trimiterea în Europa a unei versiuni modernizate a principalei bombe nucleare din arsenal său.