VIDEO: Firmele românești fac spectacol pe Autostrada Moldovei, care va fi gata într-un timp record

Cele mai recente imagini surprinse cu drona demonstrează încă o dată că echipele companiilor românești se mobilizează exemplar. Ultimele vești bune vin de pe șantierul A7 - Autostrada Moldovei, care va lega regiunea de est de Capitală. 

22 apr. 2023, 14:56
VIDEO: Firmele românești fac spectacol pe Autostrada Moldovei, care va fi gata într-un timp record

Ultima filmare suprinde imagini de pe sectorul pe care lucrează constructorul românesc CONI, pe secțiunea Ploiești – Buzău, tronsonul 2 (Mizil – Stâlpu). Filmarea este realizată vineri, 21 aprilie și prezintă tot sectorul de 9 km de care se ocupă Coni (partea dinspre Mizil). Pe ceilalți 19 km ai tronsonului 2 (către Buzău) lucrează bulgarii de la Trace Group.

În momentul filmării constructorul era mobilizat și se lucra în mai multe puncte de pe traseu, potrivit RedWhistler, autorul video-ului.

Cătălin Urtoi, consilierul onorific al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu susţine că autostrada A7 Ploieşti-Paşcani va fi finalizată în anul 2025, cu un an mai devreme decât este prevăzut în PNRR, în timp ce autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş va fi gata până în anul 2030.

Potrivit oficialului MT, anul viitor vor fi gata primii kilometri din A7, pe o porţiune din tronsonul Ploieşti-Buzău.

 

Cine deține Coni

 

„SC Coni SRL este o societate cu capital integral privat, avand un istoric de aproximativ 20 de ani, fiind infiintata in anul 1992 in comuna Manesti, jud. Prahova.

Societatea si-a inceput activitatea executand lucrari de constructii si instalatii iar datorita unei continue expansiuni a ajuns in prezent sa activeze in numeroase domenii, prestand servicii si executand o gama variata de lucrari:
Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire
Extinderi si reabilitari retele de apa si canalizare
Extinderi, infiintari si inlocuiri retele de gaze naturale
Statii tratare a apei si statii de epurare
Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale
Lucrari de constructii de drumuri si poduri
Lucrari de demolare si terasamente
Constructii Hidrotehnice
Lucrari de deszapezire
Servicii de proiectare tehnica pentru toate categoriile de lucrari executate
Serviciu public de alimentare cu apa
Extractia pietrisului si nisipului
Transport rutier de marfuri
Fabricarea betonului si asfaltului”, potrivit site-ului oficial al companiei.

Compania aparține lui Nicolae Onea.

 

Umbrărescu face spectacol pe Autostrada Moldovei

 

Autostrada Moldovei ar putea fi gata înainte de termen, în special pentru că Umbrărescu are acolo cele mai multe lucrări deschise. Așa cum ne-a obișnuit, antreprenorul român Dorinel Umbrărescu face „furnicar” pe șantiere. Oamenii afaceristului din Bacău se mobilizează „militărește” – vezi AICI.