VIDEO FOTO Imagini incredibile cu râul Cerna şi Olteţ, blocate de pet-uri, crengi şi gunoaie

Imagini dezolante de pe râurile Cerna și Olteț! Ploile din ultima vreme și nepăsarea oamenilor au scoa la iveală "munți" de gunoaie pe râurile din țară. Astfel cursurile râurilor au fost efectiv blocate de pet-uri și gunoaie.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 05:03
VIDEO FOTO Imagini incredibile cu râul Cerna şi Olteţ, blocate de pet-uri, crengi şi gunoaie

În Mehedinți, situația se repetă de fiecare dată în această perioadă a anului, când apele umflate ale râului Cerna preiau deșeurile aflate pe mal. Tone de gunoi s-au oprit într-un baraj făcut de autorități în dreptul unui pod peste râul Cerna, din apropierea orașului Orșova, dar peturile au ajuns și în Dunăre.

Chiar în timpul constatărilor de la fața locului, autoritățile au descoperit și un localnic care deversa pământ amestecat cu deșeuri în apele râului Cerna. Bărbatul a fost identificat de către polițiști și amendat de către reprezentanții Apelor Române cu 25.000 de lei.

Citeşte şi: Amenzi de până la 6000 de lei pentru aruncatul gunoaielor pe drumurile publice

Este, din nou, o dimineață cu cod galben pentru furtuni și grindină în cea mai mare parte din țară, în timp ce hidrologii avertizează că riscul de inundații apare pe tot mai multe cursuri de apă. Zeci de localități din 18 județe au fost deja afectate fie de ploile abundente, fie de căderea grindinei, fie de râurile ieșite din matcă.

În Balș, Olt, cursul râului Olteț s-a blocat pur și simplu din cauza cantității uriașe de gunoaie aduse de viitură. A fost nevoie de intervenția mai multor utilaje, care să îndepărteze gunoaiele astfel încât apa să nu intre în oraș.

Citeşte şi: E PRĂPĂD! Inundaţii devastatoare, oameni morţi, case distruse, maşini luate de ape

După o ploaie torențială de o oră și jumătate, apa a invadat și gospodăriile localnicilor din satul maramureșean Lăpușel. Mai multe animale au fost luate de viitură, iar șuvoaiele au distrus terenurile agricole.

Tot în Maramureș, în localitatea Leordina, 35 de oameni au rămas blocați în case. Podețul care le asigură accesul spre restul localității a cedat. Viitura a cuprins și cimitirul satului, precum și Drumul National 18, pe o porțiune de 400 de metri.

În localitatea Vârtop, la 15 kilometri de Mangalia, apa a lăsat dezastru în urmă după doar o oră în care a plouat torențial. O viitură puternică a inundat și curțile din Dobrești, Argeș. În Brașov, apa a pătruns pe trei străzi din cartierul Șchei.

Amenzi de până la 6000 de lei pentru aruncatul gunoaielor pe drumurile publice