VIDEO Generalul ucrainean Gaichuk şi complicii săi au fost arestaţi pentru 29 de zile

Cei trei cetăţeni străini care au încercat să fure un milion de dolari dintr-o bancă din Iaşi au fost arestaţi. Este vorba despre un general din Ucraina şi alţi doi bărbaţi din Republica Moldova, care vor sta după gratii pentru cel puţin 29 de zile. Avocaţii lor însă au făcut recurs, care se va judeca peste câteva zile.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 06:22
VIDEO Generalul ucrainean Gaichuk şi complicii săi au fost arestaţi pentru 29 de zile

UPDATE:

Konstantin Osipov, Vitalie Matei şi Valeriu Gaichuk ar fi spart conturile de internet banking ale unor persoane din Italia şi Statele Unite ale Americii şi ar fi sustras sume mari de bani. Pentru a-i prinde procurorii DIICOT au colaborat cu cei de la FBI şi autorităţile din Italia.

La Tribunalul din Iaşi au venit şi rudele lui Matei Vitalie, de 37 de ani, din Chişinău. Acestea sunt şocate şi sustin ca nu au ştiut niciodată de afacerile lui. „Eu nu cred în aşa ceva. Soţia e cu 3 copii, dintre care unul din geamăn e autist, cum vă închipuiţi că el putea să meargă la aşa ceva„, au spus rudele bărbatului.
Marea majoritate a banilor provine din tranzacţii… dar sunt totuşi tranzacţii perfect legale„, a declarat avocatul Mihai Lucian, apărătorul lui Konstantin Ossipov.

Un general ucrainean, Valeriu Gaichuk, directorul postului de televizune ITR Europe TV Channel, şi alte două persoane, un israelian şi un cetăţean din Republica Moldova, au fost reţinuţi de DIICOT, la Iaşi, pentru fraude bancare.

Valeriu Gaichuk  este general-locotenent, în rezervă,  în armata ucraineană şi doctor al Florida International University. Potrivit pozelor postate pe contul său de socializare, Valeriu Gaichuk  este cavaler al ordinului de Malta şi apare în poze alături de fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, şi alături de preşedintele Ucrainei, Viktor Yushenko, scrie adevarul.ro.

Ei au fost prinşi în flagrant, în timp ce încercau să scoată un milion de dolari dintr-o bancă.

Cei trei formau o reţea care se ocupa cu spălarea de bani şi fraude bancare. Ei obţineau informaţii despre conturile unor persoane din Italia şi SUA şi apoi fie scoteau bani din bancă, direct din conturile respective, fie sau transferau sume importante în conturile lor, pe care le ridicau ulterior.

În urmă cu o săptămână, cei trei au încercat să retragă din bancă 400.000 de euro, iar acum voiau să scoată un milion de dolari.

Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi propuşi pentru arestare preventivă.

Pentru prinderea celor trei, DIICOT a colaborat cu FBI şi SRI.