Imagini emoționante după cutremurul din Turcia! O fetiță a fost scoasă de sub dărâmături de salvatori VIDEO

Imagini emoționante de la tragedia din Turcia au circulat pe întreg internetul. Mii de morți și de răniți au fost descoperiți printre dărâmături. Pe Twitter au apărut o serie de imagini extrem de dureroase cu mai mulți copilași scoși de sub ruine.

06 feb. 2023, 13:44
Imagini emoționante după cutremurul din Turcia! O fetiță a fost scoasă de sub dărâmături de salvatori VIDEO
Imaginile suferinței din Turcia

Una dintre cele mai mari tragedii din ultima vreme a avut loc în Turcia, unde un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a distrus sute de clădiri și a omorât mii de oameni, fiind urmat de replici extrem de puternice. Până în momentul de față bilanțul este unul negru, respectiv peste 1.300 de morți și 5.000  de răniți, deși estimările sunt și mai sumbre.

Citește și: Cutremur de 7,8 grade în Turcia și Siria. Bilanțul a ajuns la 1.300 de morţi și 5.000 de răniți – FOTO

Imaginile tragediei au făcut înconjurul internetului. Una dintre cele mai emoționante imagini care au circulat pe rețelele de socializare arată cum un copilaș este târât de sub dărâmături de către autorități. Mai multe imagini au surprins dezastrul din Turcia, însă duritatea situație nu poate fi curpinsă nici în cuvinte, nici în imagini.

Imaginile suferinței din Turcia

Una dintre cele mai mari tragedii a avut loc în Turcia, unde s-a produs un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7.8. Regiunile Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est) au fost cele mai afectate, au anunțat autoritățile. Guvernul turc a instituit o alertă de nivelul 4, inclusiv un apel la ajutor internaţional.

Imaginile suferinței din Turcia
Imaginile suferinței din Turcia

Un al doilea cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter a zguduit în urma cu cateva minute din nou Turcia. Asta după ce dimineață un seism la fel de puternic a făcut peste 1.300 de victime, atât în Turcia, cât și in Siria.

Jurnalistul Eyad Kourdi, care locuieşte în oraşul Gaziantep, a declarat pentru CNN că au avut loc până la opt replici „foarte puternice” în mai puţin de un minut de la producerea cutremurului iniţial cu magnitudinea de 7,8, ceea ce a făcut ca lucrurile din casă să cadă la pământ.

Serviciul european de monitorizare seismică EMSC a declarat că se evaluează posibilitatea unui risc de tsunami, transmite Reuters. Şeful Crucii Roşii din Turcia a declarat că mobilizează resurse pentru regiune, deoarece a primit informaţii despre pagube grave şi clădiri prăbuşite şi a îndemnat oamenii să plece din casele avariate.

Citește și: Mărturiile românilor prinşi în cutremurul devastator din Turcia. „A fost groaznic, a fost lung şi foarte puternic!” VIDEO