VIDEO. Imaginile groazei, filmate pe o plajă din Ucraina. Ce au putut să vadă mai mulți oameni care stăteau pe nisip

Mai mulți locuitori ai orașului Berdyansk din Ucraina au fost martorii unor imagini pe care unii le pot considera greu de privit. Totuși, aceștia au o reacție cât se poate de...bizară.

07 iun. 2022, 22:54
VIDEO. Imaginile groazei, filmate pe o plajă din Ucraina. Ce au putut să vadă mai mulți oameni care stăteau pe nisip

Oamenii din portul Berdyans stau la plajă în timp ce orașul lor este deminat. O explozie puternică declanșată de o mină pare să nu-i sperie prea tare pe cei care se relaxau la malul mării, ba din contră îi distrează.

Portul Berdyansk a fost incendiat, presa ucraineană afirmând că este probabil din cauza atacului forțelor rusești asupra rezervoarelor de combustibil. O înregistrare video arată o coloană de fum din zonă, în timp ce mai mulţi oameni erau pe plajă.

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de 104-a zi

Portul Berdyansk e un oraș din regiunea Zaporojie, aflată în Ucrainei. ​​În cea de-a 104-a zi a invaziei ruse în Ucraina, luptele s-au concentrat mai ales în această regiune. În Mariupol există riscul unei epidemii de holeră din cauza cadavrelor și gunoaielor adunate în oraș.

​Ministerul ucrainean al Sănătății a spus că există riscul aparițiilor de focare de holeră din cauza înmormântărilor în masă și a lipsei apei potabile.

Citește și: Zelenski, enervat de apelul lui Macron de a nu umili Rusia. „Pe noi nu ne umilesc, pe noi ne ucid”

Întrebat dacă există riscul de răspândire a holerei, ministrul adjunct al Sănătății Ihor Kuzin a declarat: „Știm că s-au înregistrat cazuri de holeră în această regiune și în Mariupol în trecut și ne concentrăm pe prevenirea acestui lucru pe cât posibil”, a spus el.

Înmormântările în masă și lipsa accesului la apă potabilă duc la o situație critică în Mariupol ocupat de Rusia.  Ministerul Sănătății a început monitorizarea cazurilor suspecte de holeră în regiune la 1 iunie.

Oficialul a mai spus și că situația privind răspândirea bolilor infecțioase la Mariupol este critică din cauza înmormântărilor în masă și a lipsei accesului la apă potabilă.

„Destul de des primim informații despre înmormântările în locuri neautorizate, care pot duce la poluarea apei – este foarte important să acordăm atenție utilizării apei din fântâni și apeducte, aceasta trebuie supusă unui tratament termic”, a adăugat el.

Citește și: Serghei Şoigu a dezvăluit câţi prizonieri a luat Rusia de la începutul războiului. „Numai în ultimele zile s-au predat 126 de militari ucraineni”

Pe 6 iunie, un consilier al primarului Mariupolului, Petro Andriushchenko, a anunțat că autoritățile de ocupație ruse încep să pună în carantină Mariupolul capturat, din cauză că ar exista informații că holera se răspândește în oraș.