VIDEO Încă o noapte de coşmar în Belarus! Poliţiştii şi militarii s-au ascuns în ambulanţe pentru a se apăra de furia protestatarilor

O altă noapte de teroare în Belarus! Pe străzile din Minsk au apărut şi mai multe unităţi de tehnică militară, chiar şi vehicule acoperite cu sârmă ghimpată. Un jurnalist a delcarat că Poliţia a oprit internetul şi a închis oraşul Minsk. 

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 11:37
VIDEO Încă o noapte de coşmar în Belarus! Poliţiştii şi militarii s-au ascuns în ambulanţe pentru a se apăra de furia protestatarilor

Poliţia din Belarus a transmis miercuri că a tras cu arme de foc în manifestanţii care au protestat marţi contra rezultatelor alegerilor prezidenţiale în sudul ţării. În urma acestor confruntări, o persoană a fost rănită. 

Dispersaţi în mod violent de Poliţie, cu grenade asurzitoare şi gloanţe de cauciuc, aceste manifestaţii s-au încheiat cu mii de arestări şi au provocat moartea unei persoane şi peste 250 de răniţi, potrivit cifrelor oficiale. În noaptea de marţi spre miercuri, protestatarii „agresivi”, înarmaţi cu bastoane metalice, au atacat poliţişti la Brest, în sudul ţării, potrivit unui comunicat al Poliţiei din Belarus.

Citeşte şi: Primul deces la protestele din Belarus! Un bărbat a murit după ce un dispozitiv exploziv i-a detonat în mână VIDEO

Autorul unui video postat pe reţelele sociale spune că în Minsk nu mai există transport public şi nici internet. Serviciul de presă al guvernului din Belarus a negat acest lucru. 

„În Minsk, protestatarii merg în cartierul Kammennaya Gorka pentru a-i ajuta pe alţi manifestanţi să se opună poliţiei. Între timp, forţele de ordine au început să tragă (probabil cu gloanţe de cauciuc). Ţine minte – nu există transport în comun şi nici internet”, scrie internautul.

Potrivit site-ului rus independent de ştiri Meduza, după confruntările violente dintre forţele de ordine şi protestatari, pe străzile din Minsk au apărut şi mai multe unităţi de tehnică militară, tunuri de apă, maşini de transportare a deţinuţilor, dar şi vehicule acoperite cu sârmă ghimpată. Totodată, aceeaşi sursă spune că pe Telegram ar fi apărut imagini cu lunetişti pe acoperişurile blocurilor din Belarus.

Citeşte şi: Proteste violente în Belarus, după ce Aleksandr Lukaşenko a câştigat încă un mandat de preşedinte. Peste 120 de oameni, reţinuţi VIDEO 

În zona „Puşkinskaya”, unde unul dintre protestatari a fost ucis cu o zi înainte, iar azi-noapte oamenii au au îngenuncheat în faţa soldaţilor, îndemnându-i să nu folosească violenţa, scrie „Belsat”. Cu toate astea, în urma manifestaţiilor, sute de oameni au fost arestaţi abuziv, unii au fost luaţi pur şi simplu de pe stradă, chiar dacă au protestat paşnic. Totodată, un protestatar a murit, însă autorităţile susţin că bărbatul nu a fost agresat de forţele de ordine. Ulterior, inimstrul de interne a anunţat că protestatarul a murit când a încercat să arunce „un dispozitiv exploziv către poliţişti”. 

„Poliția specială și armata internă continuă să sporească brutalitatea. Noaptea trecută, ori de câte ori oamenii încercau să-și salveze viețile, autorităţile începeau să-i vâneze. Ori de câte ori șoferii de mașini încercau să sprijine protestatarii, geamurile mașinilor erau atacate. Polițiştii și armata se ascundeau în mașinile ambulanței pentru a nu fi atacaţi de protestatari”, a declarat un utilizator.