VIDEO: Învățătoare, împușcată în sala de clasă, de un copil de 6 ani: „Nu a fost un accident!”

Eveniment deosebit de grav în SUA. Vineri, 6 ianuarie, un copil în vârstă de șase ani și-a împușcat învățătoarea. Puștiul a fost arestat de Poliție la scurt timp după focul de armă.

07 ian. 2023, 10:33
VIDEO: Învățătoare, împușcată în sala de clasă, de un copil de 6 ani: „Nu a fost un accident!”

Cadrul didactic a fost împușcat în sala de clasă, la școala elementară Richneck din Newport News, statul Virginia.

Femeia se zbate între viață și moarte, potrivit autorităților.

„Este vorba de un copil de şase ani, în prezent se află în custodie”, a declarat reporterilor şeful poliţiei locale, Steve Drew. „Nu este o împuşcătură accidentală”. Victima este o tânără în vârstă de 30 de ani şi viaţa ei este în pericol, a precizat el, potrivit Agerpres.

 

Asasinate la foc automat în SUA, cu ajutorul armelor

 

„Sunt în stare de şoc şi demoralizat”, a declarat directorul instituţiilor şcolare din Newport News, George Parker. „Avem nevoie de sprijinul comunităţii noastre pentru a ne asigura că copiii nu au acces la arme”, a completat acesta.

Un eveniment similar a avut loc și anul trecut, în luna mai, când un adolescent a ucis 19 școlari și două învățătoare, într-o școală primară din Uvalde, statul Texas.

Anul trecut, peste 44.000 de oameni au murit prin împușcare. Aproximativ jumătate au fost sinucideri iar cealaltă jumătate crime, accidente sau cazuri de autoapărare, potrivit Gun Violence Archive.