VIDEO Lecție de viață la 87 de ani. Mamaia Chiva cosește, ară, spală, face mâncare și nimic nu-i stă în cale. Are o casă și o grădină ca-n povești

O femeie de 87 de ani oferă tinerilor cu pretenții o adevărată lecție de viață. Mamaia Chiva se îngrijește de casa și de grădina care arată ca desprinse din povești, lucru de care este tare mândră.

21 sept. 2023, 15:34
VIDEO Lecție de viață la 87 de ani. Mamaia Chiva cosește, ară, spală, face mâncare și nimic nu-i stă în cale. Are o casă și o grădină ca-n povești
VIDEO Lecție de viață la 87 de ani. Mamaia Chiva cosește, ară, spală, face mâncare și nimic nu-i stă în cale. Are o casă și o grădină ca-n povești

Mamaia Chiva are 87 de ani, însă cine o vede îngrijindu-se de casa și de grădina ei nu ar crede că are această vârstă. Bătrâna este o gospodină desăvârșită și se roagă zilnic pentru sănătate și putere.

Citește și: Situație de film la Vaslui! O bătrână de 103 ani, atacată de un hoț, s-a prefăcut că a murit! Infractorul i-a aprins o lumânare și a fugit

Mamaia Chiva le dă o lecție de viață tinerilor, la 87 de ani

La cei 87 de ani ai săi, mamaia Chiva nu se să înapoi de la nicio treabă gospodărească. Se îngrijește singură de grădina ei desprinsă parcă din povești, unde are meri și tot felul de pomi fructiferi care mai de care mai frumoși și roditori. Indiferent cât de grea ar fi treaba, octogenara își începe ziua cu o rugăciune adresată lui Dumnezeu pentru sănătate și putere.

Adusă de spate și cu chipul brăzdat de ridurile pricinuite de anii lungi, mamaia Chiva își ascute coasa și se apucă de treabă, dar nu înainte de a se închina și de a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru zilele date. Cu mișcări deja învățate, femeia își îngrijește grădina fără să ofteze și îi sfătuiește pe toți să aibă perseverența ei.

Mamaia Chiva susține că a fost o femeie gospodină toată viața ei, i-a plăcut să muncească, să stea în curățenie și să le ofere celor dragi tot ce a putut să le dea mai bun. Între timp, mulți tineri se plâng de muncile grele, de salariile mici și de orele îndelungate petrecute la serviciu.

O altă poveste impresionantă de viață ne este prezentată de tanti Vasilica. La cei 73 de ani ai săi, femeia trăiește de pe o zi pe alta și vinde mături confecționate de ea în costum popular. Vasilica Negru locuiește într-o casă veche, în vârful unui deal, la șase kilometri de orașul Ștefănești.

Nici vârsta, nici distanța nu au împiedicat-o să-și câștige traiul. Confecționează mături și coșuri din răchită pe care le vinde îmbrăcată în straie populare primite de la oamenii cu suflet bun. Este foarte mândră că se poate prezenta astfel în oraș și nu se plânge de faptul că are de mers mulți kilometri zilnic.

„Port costum popular de când eram mică, nu pot face altfel. Am şi mai multe costume populare pe care le-am primit. Fac coşuri şi mături din copilărie, mama şi tata îmi dădeau peste mână când eram mică dacă nu lucram bine, îmi spuneam că trebuie să am o meserie şi să o fac bine. Şi, încet-încet, a început să îmi placă să fac coşuri şi mături din răchită, să împletesc la ele ore în şir…”, a povestit bătrâna.

Citește și: O bătrână de 82 de ani şi nora ei de 53 de ani au fost trimise în judecată pentru tentativă de furt de porumb, după un an şi jumătate de anchetă