VIDEO LIVE Argentina s-a întors acasă! Sute de mii de argentinieni sărbătoresc pe străzi alături de CAMPIONII MONDIALI! Zi liberă în toată ţara

ARGENTINA, CAMPIOANĂ MONDIALĂ! Campionii mondiali argentinieni au sosit, luni noapte (ora locală 02.21), la Buenos Aires, de la aeroport au mers la baza de antrenament a naţionalei, iar în cursul zilei de marţi vor sărbători alături de fani.

20 dec. 2022, 08:57
VIDEO LIVE Argentina s-a întors acasă! Sute de mii de argentinieni sărbătoresc pe străzi alături de CAMPIONII MONDIALI! Zi liberă în toată ţara

Cu această ocazie, în Argentina a fost declarată zi liberă, doar instituţiile statului şi băncile urmând să fie deschise până la ora locală 12.00. Naţionala Argentinei a plecat luni din Qatar şi a efectuat o escală la Roma.

Conform imaginilor televizate, după ce au coborât din avion, jucătorii au urcat într-un autobuz descoperit, care îi va duce la baza de antrenament, unde vor sta peste noapte, iar apoi vor merge la Obelisc, locul de sărbătoare a fanilor.

Milioane de persoane au invadat străzile deja odată cu fluierul final al partidei dintre Argentina şi Franţa, care a adus argentinienilor al treilea titlu mondial, capitala Buenos Aires fiind scena unei imense bucurii, care va culmina în dimineaţa de marţi cu prezentarea trofeului.

„Am 35 de ani. Am aşteptat 35 de ani pentru a trăi acest moment. Nu-mi vine să cred. 35 de ani să aştepţi acest vis de o viaţă”, a strigat un suporter cu drapelul argentinian în jurul gâtului.

„Iubim fotbalul, iubim Argentina. Sunt fericită şi fericită să văd oamenii fericiţi. Bucuroasă că această ţară avansează, în ciuda tuturor lucrurilor, în ciuda economiei, toţi putem merge înainte”, a adăugat o suporteră.

În centrul Buenos Aires-ului, pe o suprafaţă de 2 km pătraţi, circulaţia a fost interzisă, în timp ce focurile de artificii luminau cerul.

„Este multă bucurie pentru toată ţara. O meritam”, a adăugat un alt fan.

Citeşte şi: Cum arată casa în care s-a născut Gică Hagi. Noii locatari au scos boxele pe geam şi au dat drumul la manele!