VIDEO Marius Petcu: Când vrei să execuţi public pe cineva, probele se pregătesc aşa cum trebuie

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Acesta spune că totul i-a fost înscenat şi că actul de acuzare este făcut într-o manieră forţată de natură să-l execute fără niciun drept de apel.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 20:14
VIDEO Marius Petcu: Când vrei să execuţi public pe cineva, probele se pregătesc aşa cum trebuie

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marius Petcu, după ce ar fi luat mită de la un om de afaceri, pentru a-i da mai multe contracte de la sindicatul CNSLR Frăţia.

Fostul lider sindical spune că se aştepta la condamnare pentru că a primit în timpul procesului semnale de alarmă care îi prevesteau sentinţa.

Decizia nu m-a surprins, pentru că în urmă cu două luni în derularea procesului, în încercarea mea de a-mi proba nevinovăţia am descoperit un zid. Judecătorul mi-a refuzat toate probele în apărare şi martorii şi expertizele şi înscrisurile prin care puteam să-mi dovedesc nevinovăţia. Ăla a fost un semnal care îmi spunea că deja există o idee preconcepută despre ceea ce s-a întâmplat şi că în fapt condamnarea mea se pregătea încă de atunci„, a declarat Marius Petcu într-o emisiune România TV.

Fostul lider sindical a fost prins în flagrant de procurori când primea 40.000 de euro, dintr-un total de 200.000 de euro. Denunţătorul le-a declarat apoi anchetatorilor că îi vira, lunar, 20.000 de euro liderului sindical, comision din contractele pe care i le dăduse.

A fost un flagrant bine organizat. În momentul în care îţi propui să execuţi public pe cineva, am cunoscut îndeaproape sistemul, probele se pregătesc aşa cum trebuie, denunţătorii scriu exact ceea ce trebuie şi flagrantul se organizează cu cea mai mare ştiinţă. Actul de acuzare este făcut într-o manieră forţată de natură să mă execute fără niciun drept de apel„, a mai spus Petcu.

Tribunalul a decis că, după ce îşi va executa pedeapsa, Marius Petcu să nu mai aibă dreptul să deţină funcţii publice timp de 10 ani.

De asemenea, el trebuie să îi dea înapoi denunţătorului 1,4 milioane de lei, bani pe care i-ar fi luat drept mită. Nici denunţătorul lui Marius Petcu nu a scăpat, el este cercetat pentru dare de mită şi riscă să fie condamnat la închisoare.