VIDEO Miron Cozma, dezvăluiri din închisoare: ”Mi-au zis că nu mai am minerii și că mă rup cu bătaia. Pe mine nu m-a bătut nimeni în viața mea”

Fostul lider sindical din Valea Jiului, Miron Cozma, cunoscut în primul rând în urma mineriadelor din 1990, a vorbit despre perioada petrecută în închisoare, unde a avut de-a face cu unele dintre cele mai periculoase clanuri interlope din România.

08 mai 2023, 15:44
VIDEO Miron Cozma, dezvăluiri din închisoare: ”Mi-au zis că nu mai am minerii și că mă rup cu bătaia. Pe mine nu m-a bătut nimeni în viața mea”

Invitat în podcastul Fiță cu Adiță, Miron Cozma a povestit că atuul său a fost faptul că niciodată nu a arătat frică și nu s-a lăsat intimidat nici de cei mai periculoși infractori, chiar și când e trebuit să înfrunte nu mai puțin de 300 de deținuți.

”Unde sa te bag, ca daca pun tiganii mana pe tine, te rup cu bataia. A, da? Baga-ma in camera la tigani. Si m-a bagat in celul de tigani, Petre Capatana era sef de camera. Ii si salut pe Petre si pe Fane Capatana.

L-am nimerit exact pe Petre Capatana, care avea patul de la geam, unde voiam eu, si l-am dat jos. Dupa aia mi-a zis, ”bai, eu te respect si noi te respectam”, eu mai avusesem niste chestii cu Fane Capatana. Si asa am ramas cu tiganii in celula.

E, insa cand am iesit din celula, Trutulescu era pe coridor, cand i-am dat una, a murit iarasi, chiar de fata cu directorul.

Acum, directorul mi-a zis sub nicio forma sa nu ies afara la aer cu directia a treia, ca ma omoara tiganii. Da? Bineinteles, dimineata am iesit la apel, cu 300 de hoti, atat avea o sectie.

Citește și: Cristi Borcea, despre clipele dureroase petrecute în spatele gratiilor. Ce sacrificii a făcut milionarul în numele iubirii

Cand m-au vazut hotii, au innebunit. Si la un moment dat apare unu Sumo, Marian Grasu, si-mi zice ”e, hai sa te vad acum, ca nu mai esti cu kinerii, te rupem cu bataia”. Si i-am zis ”da, ma, puteti sa ma faceti, ca sunteti multi, dar un ochi tot scot si eu la unu”.

Si a venit unu din Afumati si cand i-a dat una a murit. Ca ala stia ce am facut eu in arest. Primele revolte din puscarii au pornit din arestul cercetari penale de la Rahova, unde eram cu banda lui Gorun, erau cate unu in fiecare celula.

Pe mine nu m-a batut nimeni in viata mea.”, a spus Miron Cozma, în podcastul Fiță cu Adiță.

Întrebat de realizatorul podcastului dacă ar avea curaj să participe la o gală de box, Miron Cozma nu a ezitat nicio secundă.

”Am dar nu intru, vrei sa… Intreaba-l pe campionul mondial, care e cu un cap mai inalt decatmine. M-am intalnit cu el si l-a salvat nevasta-sa, am vrut sa-l bat. Eu si acum, la 69 de ani, ma bat cu oricine. Mi-e frica de mine, pentru ca ce-am facut eu la viata mea, si am probe…

Pai sa distrugi clubul Vegas, sa arunci 12 mese de biliard, singur… Pai stii cum am castigat procesul la Tribunalul Bucuresti? Ca eu zic adevarul, dar judecatorii aia sunt prosti, n-au crezut ca un om poate asa ceva. Am cerut expertiza sa vedem daca procurorul, care era mai solid decat mine, poate sa ridice o masa de biliard. Si n-a putut, au concluzionat ca nu se poate asa ceva.”, a mai dezvaluit Miron Cozma.

@magic_mike07 #viral #foryou #foryoupage ♬ original sound – magic_mike07

Citește și: Ce mai face nea Mitică, tatăl Geaninei din Las Fierbinți. Actorul Radu Gabriel a interpretat peste 30 de roluri de-a lungul carierei