VIDEO| Momentul în care Primarul Aradului a fost surprins de cutremur la un post de radio. Imagini în direct! “Soția îmi scria să vin acasă“

Primarul Aradului a fost surprins marți seară, de cutremurul de 5,3 grade pe scara Richter, în direct, într-un studio de radio local. Edilul a dezvăluit că deși a fost luat prin surprindere de seism nu s-a speriat.

06 iun. 2023, 22:47
VIDEO| Momentul în care Primarul Aradului a fost surprins de cutremur la un post de radio. Imagini în direct! “Soția îmi scria să vin acasă“

Momentul în care Primarul Aradului a fost surprins de cutremur la un post de radio. Primarul Calin Bibart se afla la etajul 20 al unui bloc industrial în momentul în care a văzut că o masă din apropiere, dar și obiectele din jurul său au început să se miște.

Citește și Piața imobiliară se cutremură. Mulți proprietari vor fi nevoiți să vândă, în timp ce băncile vor ”scăpa” de creditele imobiliare

Momentul în care Primarul Aradului a fost surprins de cutremur la un post de radio

„Nu sunt atât de sperios, vă spun sincer că acolo unde eram, în studio, este o fostă clădire industrială foarte înaltă. Eram cam la etajul 20 al unui bloc normal și am simțit, dar am și văzut cu pleacă masa și toate obiectele. Am și spus, cred că este cutremur de 4 și ceva, dar a fost de 5,3 grade. Am descoperit că avem mici pagube. Aradul are foarte multe clădiri istorice, unele dintre ele, din păcate, neîngrijite de proprietari. În unele locuri au căzut cărămizi și țigle de pe acoperiș. Am izolat toate zonele cu poliția locală și cu cei de la ISU. Din fericire, nu au fost oameni răniți, doar câțiva oameni speriați Și soția mea îmi scria mesaje: E cutremur, vino repede acasă”, a declarat Calin Bibart, la Antena 3 CNN. 

Vă reamintim că marți seară în Arad a avut loc un nou cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter. Inițial, Institutul de Fizica Pământului, a anunțat o magnitudine de 5,2.

Seismul a avut loc la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, ARAD, și a avut magnitudinea 5.3.

Cutremurul semnificativ s-a produs la adâncimea de 15km, în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timișoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged.

„În urmă cu puțin timp, în Banat, județul Arad, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.  Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Citește și Un nou caz Caracal! Detalii cutremurătoare din ancheta „cadavrului ascuns în canapea”. Ce s-a descoperit după analiza ADN. UPDATE: Mama fetiţei, reţinută în Spania