VIDEO O mamă a împărțit internetul în două cu o simplă declarație. Femeia a spus că îi va permite fiicei sale să lipsească de la școală o zi pe lună

O mamă a împărțit internetul în două tabere după ce a precizat că își va lăsa fetița, care este în clasa întâi, să lipsească de la școală o dată pe lună, pentru a petrece mai mult timp împreună.

03 oct. 2023, 20:16
VIDEO O mamă a împărțit internetul în două cu o simplă declarație. Femeia a spus că îi va permite fiicei sale să lipsească de la școală o zi pe lună

Femeia din New Jersey, pe numele său Noel LaPalomento, a publicat pe platforma de divertisment TikTok mai multe clipuri care o surprind pe Giada, fiica ei, cum se bucură de timpul liber, în afara școlii.

Postarea, care a ajuns și la urechea specialiștilor, a venit însoțită și de următoarea descriere: „I-am spus fiicei mele că poate alege o zi, în fiecare lună, în care să lipsească de la școală fără să fie bolnavă”.

@_the1stnoelmind your business

♬ Prada – cassö & RAYE & D-Block Europe

Cei mai mulți internauți au susținut decizia lui Noel LaPalomento de a o lăsa pe Giada, fiica ei de șase ani, să lipsească o zi de la școală, fără motiv. În plus, LaPalomento a declarat pentru Insider că a fost încântată să vadă că anunțul său a dus la o dezbatere atât de intensă:

„Unii chiar au spus: ”Uau, chiar mi-aș fi dorit ca mama să fi făcut asta cu mine când eram mai mică!”/„Un lucru mic ca acesta poate face diferența în viața unui copil.”/„Este o decizie atât de înțeleaptă, voi face asta în viitor cu copiii mei.”/„Ca profesor, susțin ideea!”, acestea fiind o parte dintre comentariile pozitive pe care mama le-a enumerat pentru Insider, adăugând: „Mulți dintre cei care au fost de acord cu mine au fost chiar profesori”.

Citește și: Condamnat la închisoare pentru o crimă comisă de fratele lui geamăn. Bărbatul nevinovat a fost eliberat după 20 de ani

Mama în vârstă de 26 de ani a explicat că fata ei va lipsi de la școală nouă zile din cele 181 din anul școlar curent. Ea a dezvăluit că a luat aceată decizie după ce a văzut cât de obositor este programul fetiței sale.

„Este o zi foarte lungă. Fiica mea vine acasă epuizată. Trebuie să-și facă temele, asta după ce a stat șapte ore la școală. Apoi, după ce mănâncă și face duș, este deja ora 20:00 și nu e timp să faci altceva înainte de culcare.”, a precizat femeia, care a mai adăugat că schimbarea stilului de viață le-a apropiat extrem de tare.

În ciuda comentariilor apreciative, au existat și internauți mai sceptici, care au criticat-o pe femeie pe motiv că Giada este privată de o educație corespunzătoare:

„O zi pe lună este mult!”/„Asta este ceea ce eu numesc weekenduri.”/„Această femeie crede că va ajuta la sănătatea mintală a copilului ei. Probabil că va obține exact opusul. Veți descoperi că majoritatea copiilor vor limite și ordine.”, au fost reacțiile negative la postarea femeii, potrivit Insider.

Părerea specialiștilor

Psihoterapeutul Amy Morin a declarat că părinții trebuie să fie foarte atenți la sănătatea mintală a propriilor copii, adăugând că nu este nimic greșit ca, din când în când, cei mici să primească pauze mai lungi:

„În ziua de astăzi, când există atât de multă presiune și copiii simt că trebuie să fie performanți și eficienți, este o idee foarte bună să iei o pauză din când în când. Văd o mulțime de părinți și familii în cabinetul meu care așteaptă până când copilul lor are o problemă serioasă de sănătate mintală. Pentru un copil care are anxietate extremă, să-și ia o zi liberă este prea puțin, prea târziu.”, a spus psihoterapeutul Amy Morin, citată de Insider.

Ea a sfătuit părinții să ia decizii înțelepte și să le comunice motivul copiilor, recomandând, totodată, activități precum exerciții fizice, activități artistice sau gătitul împreună.

„Puteți, evident, să vă distrați, dar vrei ca cel mic să înțeleagă motivul pentru care o faci. Este în regulă să-i spui o dată: Poți să faci mai târziu temele de matematică, hai să ne distrăm. Dar cum faci asta?”.

Citește și: Bani de la stat pentru ziua de naștere. Se dau 200 de euro de la Guvern pentru persoanele care îndeplinesc aceste condiții