Bani de la stat pentru ziua de naștere. Se dau 200 de euro de la Guvern pentru persoanele care îndeplinesc aceste condiții

Germania oferă 200 de euro pentru ziua de naștere, pe care cetățenii îi pot folosi pentru activități culturale, precum mersul la teatru, muzeu sau concerte.

03 oct. 2023, 17:24
Bani de la stat pentru ziua de naștere. Se dau 200 de euro de la Guvern pentru persoanele care îndeplinesc aceste condiții
În Germania, ziua de naștere îți aduce 200 de euro

Guvernul german investește 100 de milioane de euro în programul care are ca scop introducerea tinerilor în scena culturală. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi acești bani de ziua ta de naștere.

Abonamentul cultural german a fost lansat oficial pe 14 iunie 2023. Persoanele care sunt eligibile primesc un voucher în valoare de 200 de euro. Până acum, în jur de 320.000 de utilizatori s-au înregistrat, dar numai 113.000 au folosit deja banii. Circa 750.000 de persoane sunt eligibile.

Citește și: O nouă lecție oferită de David Popovici! Înotătorul își donează ziua de naștere pentru o cauză nobilă: „Eu aleg să cred că îi putem ajuta”

Potrivit ministrului de stat pentur Cultură, Claudia Roth, cercul de beneficiari ar putea fi extins, astfel încât cei 200 de euro să fie primiți și de către cei cu vârsta între 15 și 17 ani. Condiția prealabilă este ca permisul de cultură 2023 să fie clasificat drept un succes, iar apoi campania să fie repetată în 2024. În prezent, banii sunt primiți numai de tinerii care împlinesc 18 ani anul acesta, adică cei născuți în 2005.

În 2023, aproximativ 750.000 de cetățeni din Germania împlinesc 18 ani și pot beneficia de cele 100 de milioane de euro din bugetul cultural. Chiar dacă plata a început din 14 iunie, sut luați în considerare și tinerii cu ziua de naștere din ianuarie până în mai. Totodată, înregistrarea poate fi finalizată și de cei care împlinesc 18 ani mai târziu în cursul anului. Cu toate astea, bugetul personal va fi dispoibil doar de ziua de naștere.

Citește și: Dima, un băiețel de patru ani din Botoșani, și-a serbat ziua de naștere alături de pompieri: „Abia aștept să cresc și să devin salvator”

Cei 200 de euro pot fi folosiți printr-o platformă digitală specială care poate fi folosită fie în browser, fie ca aplicație. Tinerii pot folosi banii pentur evenimente culturale precum cinema, concerte, teatru sau chiar cărți, înregistrări sau instrumente muzicale.

Sunt incluse biletele pentru muzee, parcuri sau expoziții, dar marile companii online de comandă prin poștă precum Amazon sau servicii de streaming și platforme muzicale precum Spotify sunt excluse din ofertă.