VIDEO Podul de la Brăila, inaugurat cu nici o lună în urmă, are şuruburile puse „de formă”. Cum se apără autorităţile

Podul de la Brăila, supranumit "Golden Gate de România", inaugurat de nici două luni, se deșurubează cu mâinile goale. Locuitorii din zonă au surprins în imagini cum șuruburile se desprind din parapeții de pe margine.

30 aug. 2023, 13:05
VIDEO Podul de la Brăila, inaugurat cu nici o lună în urmă, are şuruburile puse „de formă”. Cum se apără autorităţile

Imaginile au fost surprinse pe podul de la Brăila, inaugurat cu mare fast în urmă cu mai bine de o lună. Pe al treilea cel mai mare pod suspendat din Europa, unele șuruburi sunt puse de formă. În timp ce altele sunt atât de slăbite, încât se deșurubează fără prea mare efort.

”Ce ai făcut, mă, nene, mă? Aoleu, altul! Tot podul așa este. Câte un șurub, și ăla nepus. Totul, nimic nu-i strâns aici la pod. Gaură. Ia uite, aici iese șurubul. Aici nu are. Ia, uite, se scoate cu mâna. Se învârt toate șuruburile. Ăsta iese, ăsta iese”, comentează bărbatul care a filmat.

Din fericire, șururburile nu se desprind din structura de rezistență a podului, ci din parapetele de pe margine. Compania Națională de Drumuri arată cu degetul către constructorii care au ridicat podul și amenință că nu semnează recepția lucrării.

„Este vorba de neglijență. Pentru că, în mod normal, când sunt șuruburi, le iei dintr-un capăt și le strângi pe rând, pe fiecare. Probabil că au avut mai multe echipe. Echipele nu au fost împărțite pe sectoare, cum trebuie, și au omis, efectiv, să strângă anumite șuruburi. Să ia măsuri pentru a strânge aceste șuruburi. Nu există niciun risc ca podul să se prăbușească.”, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România și al treilea din Europa (ca deschidere centrală), a costat peste 2 miliarde lei, 85% din finanțare fiind asigurată prin fonduri europene, scrie Economedia.ro.

Citeşte şi: ALERTĂ în București! Unul dintre cele mai frumoase parcuri din București arde în flăcări. Autoritățile intervin de urgență să stingă incendiu