VIDEO Poliţişti de la „rutieră” prinşi în flagrant în Bucureşti şi mustraţi de un pieton: „Încălcaţi legea şi daţi exemplu prost altor şoferi. Să vă amendaţi colegul şi el pe dumneavoastră”

Un echipaj de poliție a fost mustrat în trafic, la Piața Victoriei, de un pieton care a observat că cei doi oameni ai legii nu purtau centuri de siguranță deși se aflau în trafic cu mașina de serviciu.

27 iun. 2023, 23:39
VIDEO Poliţişti de la „rutieră” prinşi în flagrant în Bucureşti şi mustraţi de un pieton: „Încălcaţi legea şi daţi exemplu prost altor şoferi. Să vă amendaţi colegul şi el pe dumneavoastră”

Interesantă este şi reacţia oamenilor legii, care în loc să-şi însuşească o critică constructivă şi adresată pe un ton deloc exagerat, limbajul fiind de asemenea unul civilizat, aleg să-l ignore pe pieton şi pornesc în urmărirea unei alte maşini, pe care o opresc la câteva zeci de metri distanţă pentru a-i aplica sancţiune contravenţională.

„Nu vă temeți să șofați fără centură de siguranţă? E periculos, în caz de accident, pierdeţi dinţii sau viaţa. Centura de siguranţă salvează şi vieți de poliţist şi e obligatorie pentru toţi şoferii şi pasagerii din faţă. Să-i spuneţi colegul vă amendeze că nu purtați centură, iar dumneavoastră să-l amendaţi pe el că nu poartă centură.  Încălcați legea și dați exemplu prost celorlați șoferi și pasageri!”, a spus pietonul citat de Curaj.TV.

Pe finalul videoclipului se observă cum echipajul de poliție, aflat la semafor, oprește autovehicului aflat în dreapta, câteva zeci de metri mai încolo, iar conducătorului auto i se întocmește un proces-verbal.

Legislația rutieră din România prevede că purtarea centurii de siguranță este obligatorie atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți pasageri din autovehicul. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă cuprinsă între 290 de lei și 435 de lei, amendă pe care o pot primi și pasagerii, nu doar șoferul.

Citeşte şi: Şase copii din Călăraşi, în stare gravă după ce au înghiţit medicamente. Alţi 84 de copii, intoxicaţi într-o tabără la Braşov UPDATE