VIDEO: Prețuri nesimțite la Târgul de Crăciun din București. Cât a ajuns să coste o banală porție de varză călită cu ciolan

Comercianții prezenți la Târgul de Crăciun din centrul Capitalei nu țin cont de criză. Ei încearcă să se îmbogățească într-un timp record, prin stabilirea unor prețuri mai mari chiar decât la restaurantele de lux. 

04 dec. 2022, 21:09

Mâncarea de la Târgul de Crăciun este modestă, împachetată în carton și servită în picioare. Totuși, unii vânzători nu se feresc să impună prețuri nesimțite.

Un bărbat care a mâncat la Târg în această săptămână a demonstrat cât de mult sunt luați în râs bucureștenii. El și-a cumpărat o porție de varză călită cu ciolan, niște cartofi prăjiți și niște șorici, pentru a prezenta raportul calitate-preț.

 

Românii, umiliți la Târgul de Crăciun. Prețuri exorbitante. Comercianții s-au cartelizat

 

Imaginile au fost publicate pe TikTok. Mâncarea și băuturile au adaosuri comerciale chiar de peste 1000%. Comercianții s-au organizat precum un cartel.

Bărbatul a publicat nota de plată. Kilogramul de cartofi prăjiți costă 70 de lei, varza călită tot 70 de lei/kg, iar ciolanul afumat costă 140 de lei/kilogram. Astfel, bucureșteanul a plătit în total pentru o porție de ciolan afumat cu varză călită, nu mai puțin de 85,4 de lei. În total pentru masa 1 Decembrie l-a costat pe bărbat 143,22 de lei.

Internauții au reacționat acid:

  • Înțeleg de ce preturile is asa mari dar nu înțeleg de ce cumpăra lumea 😂 parca era sărăcie pe la noi
  • Am fost astazi dupaamiaza. Faci credit daca mergi 3 adulti si un copil. Este japca pe fata
  • Mintea mea de bunicutza zice ca de 300 lei îmi iau un palton cadou de Crăciun și cartofii prăjiți cu ciolan ii mănânc la mama. Vina însă nu e a lor😏
  • 😂😂😂 cu bani aia puneai un butoi cu varza, 10kg cartofi ,15 carnati, si iti mai si ramenea de niste mici 😂
  • pai de aia scumpește și guvernul totul ca vede că are românul banii😂😂😂😂😂😂😂😂
  • aproape 19 lei o portie de cartofi 😳 imi luam un sac de 5 kg pe banii aia😳

 

@tesla_fly Fara 300 ron mai bine stai acasa 😂 #targ #craciun #Bucuresti #christmas #market ♬ sunet original – TESLA_FLY

Și în Drumul Taberei a fost organizat un Târg, tot cu prețuri nejustificate.