VIDEO! Putin la volanul unui Mercedes blindat pe podul din Crimeea bombardat de Ucraina! A început turul prin teritoriile anexate?!

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, a vizitat, luni, Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, distrus parțial de o explozie la începutul lunii octombrie.

05 dec. 2022, 17:35
VIDEO! Putin la volanul unui Mercedes blindat pe podul din Crimeea bombardat de Ucraina! A început turul prin teritoriile anexate?!

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti.

Podul Crimeei este cunoscut şi ca „Podul lui Putin”, pentru că este proiectul în care liderul de la Kremlin s-a implicat personal după anexarea Crimeei, în 2014. Mai exact, la 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Citiți și: Ipostaza în care Putin nu a mai fost văzut până acum! A rămas fără aer când a vorbit despre explozia de pe podul Kerci, cunoscut şi ca „podul lui Putin”. VIDEO

Autoritățile ruse au anunțat luni dimineața că traficul pe partea pentru automobile a podului Kerci a fost deschis. Aceasta este prima vizită în Crimeea, de la începutul războiului.

În imagini, Putin conduce un autoturism marca Mercedes dotat și blindat, de ultimă generație.

Liderul de la Kremlin este pasionat de marcă germană consacrată de automobile și deține în Rusia o limuzină blindată care a costat 300 de milioane de dolari.

 

Agenția rusă TASS a relatat că Putin a sosit „la fața locului și a traversat podul cu o mașină, în timp ce asculta raportul vicepremierului Marat Khusnullin”.

„Șeful statului a inspectat tronsonul de drum reabilitat. Președintele a fost însoțit de viceprim-ministrul Marat Khusnullin. Nikita Khrapov, inginer-șef al FKU Uprdor Taman, și Evgeni Chibișev, director general adjunct al Nizhneangarsktransstroy, i-au vorbit lui Vladimir Putin despre progresul lucrărilor de reparații”, a transmis Kremlinul, într-un comunicat.

Putin a anunțat că va merge în teritoriile anexate din Ucraina

Anunțul că Putin va merge pe frontul din Ucraina și va vizita cele patru regiuni anexate ilegal de Rusia, a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a precizat că le va vizita ”cu siguranță”.

„Se va întâmpla cu siguranţă, la timpul potrivit, pentru că fac parte din Federaţia Rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Putin nu a vizitat încă Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, teritorii pentru care a semnat decretul de anexare pe 5 octombrie.

Suprafața celor patru teritorii reprezintă aproximativ 18% din teritoriul recunoscut internaţional al Ucrainei.

De asemenea, Dmitri Peskov a declarat, vineri, că nu pot exista negocieri pentru retragerea trupelor din Ucraina, atâta timp cât SUA şi alte ţări occidentale nu recunosc teritoriile anexate ca aparţinând Rusiei.

Declarația purtătorului de cuvând a venit după ce preşedintele american Joe Biden a spus că ar fi dispus să reia discuţiile cu Putin. Condiția liderului de la Casa Albă este ca președintele rus să înceteze războiul, informează CNN.

Citiți și: Armata lui Putin se pregătește pentru marea bătălie din Crimeea! Rușii se tem că în curând Ucraina va da asaltul final asupra peninsulei