VIDEO spectaculos: Cât de sigur este un Logan în cazul unui accident frontal la 155 de km/h

Majoritatea românilor consideră marca Dacia cea mai bună din țară pentru că are un preț mic și oferă motoare economice.

06 oct. 2022, 19:46
VIDEO spectaculos: Cât de sigur este un Logan în cazul unui accident frontal la 155 de km/h

Deținătorii de Logan consideră că această mașină este cea mai bună datorită costurilor mici pe care le implică, dar uită să ia în calcul siguranța pe care o oferă în cazul unui accident.

Polițiștii spun că în cazl unui accident în afara orașului, șoferul care conduce o Dacia este „mort” deoarece autoturismul nu reușește să ofere o siguranță corespunzătoare.

Conform EuroNCAP mașinile Dacia Logan sau Sandero au primit la testele de siguranță două stele pentru Logan-ul 3 care se vinde pe piață în prezent, trei stele pentru Loganul din 2005 și patru stele pentru Sndero/Logan II vândut până în 2021.

Exemplul de mai sus este al unui Logan II care a suferit un impact frontal pe jumătate din lățime care a dus la distrugerea completă a mașinii. Caroseria este incapabilă să păstreze habitaclul intact, planșa de bord ajungând în deapta în zona banchetei din spate.

Vitezometrul s-a oprit, atunci când s-au declanșat airbag-urile, la viteza de 155 de km/h în bord, ceea ce înseamnă o viteză reală de 140-145 de km/h pe radar.

Citește și: Cum arată un Logan de poliţie după accident. Maşina aflată în misiune are daună totală VIDEO

Imaginile au scopul de a arăta că un autoturism care a primit două stele EuroNCAP  nu permite supraviețuirea șoferului și a pasagerilor în caz de accident. Acestea nu au scopul de a critica marca Dacia sau vreunul din modelele produse de aceasta.

Este important să nu conduceți agresiv și să fiți preventivi având în vedere structura de rezistență a unei mașinii Dacia, chiar dacă este un model mai nou.

Citește și: Preţuri exorbitante pentru piesele de maşini electrice. O baterie de Dacia Spring se vinde online la preţul unui Logan la mâna a doua