Preţuri exorbitante pentru piesele de maşini electrice. O baterie de Dacia Spring se vinde online la preţul unui Logan la mâna a doua

Dacia Spring este cea mai populară mașină electrică în România, datorită prețului de vânzare, iar în contextul actualei creşteri a preţului la combustibili tot mai mulţi români se orientează spre acest model.

06 sept. 2022, 15:49
Preţuri exorbitante pentru piesele de maşini electrice. O baterie de Dacia Spring se vinde online la preţul unui Logan la mâna a doua

Componentele de mașini electrice ocupă un segment deloc de neglijat pe platformele de vânzări auto, cerere de autovehicule alimentând segmentul de piese auto aferente, de care orice şofer are nevoie la un moment dat. Înainte de a cumpăra o maşină electrică aruncaţi-vă totuşi un ochi pe aceste site-uri care tranzacţionează piese, astfel încât să fiţi pregătit psihologic pentru eventualele reparaţii ulterioare.

Spre exemplu, un pachet de baterii pentru un model Spring fabricat în 2021 ajunge să coste pe internet aproape cât un Logan la mâna a doua. Bateria este vândută pe eBay drept piesă de schimb, măsoară 33 kW, iar cu încărcătorul de 30 kW oferit de Dacia, mașina se încarcă de la 0 la 80% în 56 de minute, conform paginii oficiale, scrie promotor.ro. Preţul cerut, nici mai mult nici mai puţin decât 5.000 de euro.

Citeşte şi Modelul electric Dacia Spring a luat punctaj maxim la teste. Ce autonomie are maşina şi cât consumă

Un alt proprietar al unei Dacii Spring a scos mașina la vânzare pe OLX după ce a avariat-o, la scurt timp după achiziție. Automobilul avea la bord în jur de 70 de kilometri când proprietarul s-a răsturnat. Acesta a încercat să recupereze o parte din bani și spera să o vândă fie întreagă, fie pe piese și cerea 6.500 de euro.

Prețurile încep în România de la 21,800 de euro, iar cu reducerile oferite de stat, un Spring poate fi achiziționat cu 11.800 de euro.

Citeşte şi Dacia Spring ajunge și în afara Europei. Care e prima țară unde va fi vândut modelul electric al mărcii românești