VIDEO: Umbrărescu a dat ordin pe șantierele Autostrăzii Moldovei: imagini spectaculoase cu cel mai așteptat drum de mare viteză din România

Cel mai respectat drumar din România, Dorinel Umbrărescu, a scos „tancurile" din dotare, pentru construcția noilor tronsoane atribuite, din Autostrada Moldovei (A7). Cele mai recente imagini spectaculoase de pe șantiere au fost publicate în social media, de curând. 

18 ian. 2023, 17:43
VIDEO: Umbrărescu a dat ordin pe șantierele Autostrăzii Moldovei: imagini spectaculoase cu cel mai așteptat drum de mare viteză din România

Lucrările la Autostrada A7 continuă să avanseze pe mai multe tronsoane. Afaceristul originar din Vrancea, stablit în Bacău, a scos mii de oameni pe șantiere, care muncesc la foc automat, la cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din România.

Vremea este excelentă pentru domeniul construcțiilor. Astfel, Dorinel Umbrărescu ar putea încheia lucrările mai rapid decât a specificat în calendar, așa cum a obișnuit beneficiarii.

Autostrada Moldovei este compusă din 13 loturi. Drumul de mare viteză va lega Moldova de București. „Capetele” din mapa lui Umbrărescu sunt Ploiești (Prahova), respectiv Pașcani (Iași).

Într-un material video filmat cu ajutorul unei drone se poate vedea cum utilajele au apărut și în zona Adjud din Vrancea, acolo unde constructorul desemnat câștigător pentru mai multe loturi își are sediul general.

„Ne vom organiza astfel încât lucrările să fie încheiate la termen. Resursa umană este de 5.000 de oameni care lucrează efectiv. Organizarea o să o facem pas cu pas, în funcție de evoluția contractelor, de evoluția timpului, pentru că deocamdată este iarnă, sunt locuri unde plouă, unde ninge”, a declarat directorul economic al UMB Grup, Cornel Bunghiuz.

 

CNAIR: „Umbrărescu a demonstrat că are capacitatea și voința să respecte contractele”

 

Într-un interviu oferit pentru România TV, CNAIR a explicat că-și pune mari speranțe în profesionalismul lui Dorinel Umbrărescu.

„UMB a câștigat contractele în baza unor licitații publice. La o parte nici nu au fost depuse contestații.

Lucrările pe care le-a făcut până acum arată că are și capacitatea, și voința să respecte contractele. Ca atare, ne așteptăm ca și pe noile contracte să își mențină conduita. Este un constructor puternic, care are utilaje, oameni, linii de finanțare și determinarea de a duce la bun sfârșit contractele”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, pentru RomâniaTV.net.