VIDEO Un nou atentat sinucigaş. Bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta

Explozie într-o moschee a Ministerului de Interne, soldată cu cel puţin patru morţi. Al doilea atac în mai puţin de o săptămână.

05 oct. 2022, 22:11
VIDEO Un nou atentat sinucigaş. Bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte douăzeci şi cinci au fost rănite, miercuri, la Kabul într-un atentat cu bombă într-o moschee a Ministerul de Interne, al doilea atac în mai puţin de o săptămână în capitala afgană, relatează AFP.

Explozia a avut loc într-o moschee a Ministerului de Interne, la ora de rugăciune, în jurul orei locale 13.30, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Abdul Nafy Takor.

Putin face noi mişcări ameninţătoare. Trenul nuclear al Rusiei se îndreaptă spre Ucraina
Puţin mai devreme, oficialul precizase că explozia a avut loc ”la distanţă” de minister. ”Patru persoane au murit şi alte 25 au fost rănite. O anchetă este în curs de desfăşurare, detaliile urmând a fi comunicate la final”, a mai spus el.

Spitalul de Urgenţă din Kabul, condus de ONG-ul italian cu acelaşi nume, a anunţat anterior într-un tweet că a primit 20 de pacienţi, dintre care doi au murit deja la sosire, ”după un atac cu bombă într-o moschee a Ministerului de Interne”:

La sosirea la spital, răniţii au declarat că atacul a fost comis de un ”atacator sinucigaş”, a transmis directorul serviciilor de urgenţă din Afganistan, Dejan Panic într-un comunicat

”Au spus că au văzut un bărbat detonând un dispozitiv”, a afirmat Panic, subliniind că este vorba despre un ”atentat sinucigaş”.

Bilanţul victimelor atentatului sinucigaş de la Kabul, revizuit în creştere la 53 de morţi, cel puţin 46 de fete şi femei tinere, şi 110 răniţi, anunţă MANUA

Bilanţul victimelor unui atentat sinucigaş comis vineri într-un centru de pregătire pentru studenţi, la Kabul, a fost revizuit în creştere la 53 de morţi – între care 46 de fete şi femei tinere -, anunţă într-un comunicat Misiunea ONU de Asistenţă în Afganistan (MANUA), relatează AFP.

Rusia ameninţă cu o recucerire a teritoriilor pierdute în regiunile anexate în sudul şi estul Ucrainei. ”Aceste teritorii vor fi pentru totdeauna ale Rusiei”

MANUA a anunţat anterior un bilanţ de 43 de morţi şi 83 de răniţi al acestui atentat. ”Cincizeci şi trei de morţi, inclusiv cel puţin 46 de fete şi femei tinere, şi 110 răniţi. Echipa noastră în domeniul drepturilor omului continuă să documenteze crima, să verifice faptele şi să stabilească date fiabile pentru a contracara dezminţiri şi revizuiri”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter MANUA.