VIDEO Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus! Câți ani de închisoare riscă fostul portar al lui FCSB

Presa din Belarus scrie că Vasili Hamutovski, fostul portar de la FCSB și Petrolul, în prezent este antrenor de portari la FC Lvov, a fost arestat de autorități după ce a protestat împotriva regimului lui Aleksandr Lukașenko.

01 oct. 2022, 12:26
VIDEO Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus! Câți ani de închisoare riscă fostul portar al lui FCSB
VIDEO Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus! Câți ani de închisoare riscă fostul portar al lui FCSB

Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus. Fostul fotbalist, în vârstă de 42 de ani, a fost arestat pentru că a participat la proteste, iar acum i s-a deschis un dosar penal şi riscă să primească doar o amendă, pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani sau anumite restricții timp de 3 ani.

Lukaşenko îl linişteşte pe Putin în legătură cu fuga masivă a rezerviştilor din Rusia. „Au fugit 30-50.000. Lasă-i să fugă, nu erau oameni pe care să te bazezi!”

„A mers în Belarus să se opereze pentru că s-a accidentat la un antrenament. El a decis să se opereze acolo. Nu bănuia că vizita în Belarus s-ar putea termina prost pentru el. Era foarte liniștit. Urma să se alăture clubului în curând”, a spus Oleg Dulub, antrenorul principal al grupării ucrainene FC Lvov.

Lukaşenko avertizează că SUA împinge Europa la război cu Rusia: „Azi Ucraina – mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România”. Reacţia MAE

„GUBOP (Directoratul pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției din Belarus) a marcat un nou gol în poarta extremistă! Belarus i-a dat toate oportunitățile pentru o carieră și să câștige bani, dar se pare că n-a fost destul, iar el a început să își urască propria țară. Și să închirieze pentru 60.000 euro o cabană din cartierul Drozdy către Ambasada Ungariei în același timp. Nerecunoștința și lăcomia duc întotdeauna la pieire. S-a întors de câteva ori în țară pentru servicii medicale de înaltă calitate, care în Belarus sunt de câteva ori mai ieftine decât în străinătate. Păcat că multe personalități media din țara noastră, care au făcut atât de multe pentru a o populariza, cad în tactica fugarilor precum copiii mici și creează artificial mitul 97% (n.r – rezultat al opozanților lui Aleksandr  Lukașenko la sondaje online prin care susțin că 97% dintre bieloruși îl vor dat jos)”, au transmis autorităţile de la Minsk, conform GSP.