VIDEO VIRAL: Momentul în care faimoasele blindate ruseşti sar în aer

Un blindat al armatei ruse detonează o mină în Ucraina. ca într-un film prost, următorul blindat repetă la indigo greșeala și detonează alte mine.

17 mai 2022, 15:32
VIDEO VIRAL: Momentul în care faimoasele blindate ruseşti sar în aer

O înregistrare video, apărută pe rețelele sociale, prezintă momentul în care un blindat al armatei ruse detonează o mină într-o zonă neprecizată din estul Ucrainei. Tanchiștii ruși par să repete aceeași greșeală comisă de o mașină blindată distrusă cu puțin timp înainte.

La Stampa scrie că Vladimir Putin a fost operat de cancer de urgenţă. Noi detalii despre stare de sănătate a liderului de la Kremlin
Din imagini se observă o mașină de luptă a infanteriei de tip BMP-2 care depășește în viteză un vehicul distrus pe un drum de țară.

La puțin timp, mașina de luptă detonează simultan mai multe mine care provoacă trei explozii violente.

Conform ultimului bilanț publicat marți de Statul Major al armatei ucrainene, Rusia a pierdut până acum în război peste 1.200 de tancuri și peste 3.000 de vehicule blindate (transportoare, mașini de luptă ale infanteriei etc.).

Războiul din Ucraina, ziua 83. Cel puţin 10 morţi la Severodoneţk, după bombardamentele ruşilor, răniţii de la Azovstal au fost evacuaţi
Conform site-ului Oryx, specializat în agregarea și monitorizarea tuturor fotografiilor și clipurilor video făcute publice și care documentează pierderile de echipament – atât ale Rusiei, cât și ale Ucrainei – armata rusă a pierdut peste 600 de tancuri și peste 1.100 de vehicule blindate.

Rusia a continuat atacurile asupra regiunii Lugansk, la sud de Harkov, ucigând două persoane şi rănind alte nouă ca urmare a bombardamentelor asupra unui spital din Severodoneţk, transmite BBC, citând preşedinţia Ucrainei. Cu toate acestea, forţele ruse au făcut puţine progrese, autorităţile ucrainene spunând că intensitatea bombardamentelor asupra oraşului din nord-estul Harkiv s-a „redus semnificativ” iar trupele ucrainene de contraatac din zonă au ajuns la graniţa cu Rusia.

Guvernatorul regional a declarat că trupele ucrainene de contraatac din zonă au ajuns la graniţa cu Rusia. Ministerul ucrainean al Apărării a postat un videoclip care arată un număr de soldaţi adunaţi în jurul unui post de demarcaţie a frontierei, vopsit în galben şi albastru.

Guvernatorul regiunii a spus că trupele au repus un semn care marca graniţa. Cu toate acestea, afirmaţia nu a fost încă verificată.

Preşedinţia Ucrainei a declarat într-o şedinţă de informare că Rusia a continuat atacurile asupra regiunii Lugansk, la sud de Harkov, ucigând două persoane şi rănind alte nouă ca urmare a bombardamentelor asupra unui spital din Severodoneţk, mai spune BBC.