VIDEO: Se cere demisia primarului Clotilde Armand. PSD, protest în fața sediului USR: „Am venit aici pentru a reclama un lucru extrem de evident!”

Cresc tensiunile la Primăria Sectorului 1, după valurile de acuzații grave la adresa primarului Clotilde Armand. PSD, principalul partid din Consiliu, a organizat joi, 10 noiembrie, un miting la sediul USR din Capitală, pentru a cere demisia edilului local. 

10 nov. 2022, 16:47
VIDEO: Se cere demisia primarului Clotilde Armand. PSD, protest în fața sediului USR: „Am venit aici pentru a reclama un lucru extrem de evident!”

Florin Manole, președintele PSD Sector 1, s-a deplasat în fața sediului central USR, din București, unde a denunțat cele mai recente poziții controversate ale primăriței.

Picătura care a umplut paharul reprezintă cele mai recente acuzații ale Agenției Naționale de Integritate, cu privire la incompatibilitatea lui Clotilde Armand, care ar fi încălcat legislația. Primăria ar fi atribuit un contract unei firme de casă din curtea edilului local și a USR-ului.

„Am venit în fața sediului USR pentru a reclama un lucru care este extrem de evident astăzi pentru toată opinia publică, faptul că întreaga conducere a USR face un zid în fața lui Clotilde Armand, pentru a o apăra de rigorile legii. Nu este prima oară când se întâmplă așa ceva. Dacă vă amintiți, lucrurile au debutat în acest stil cu domnul Dan Barna (…) Primarul Coliban de la Brașov a dat 3,5 milioane de lei pentru o asociație cu un conflict de interese. 

Apărarea USR este că cei care o acuză sunt răi (…) O altă ‘apărare’ este că instituțiile care trebuie să aplice legea, care să supravegheze, sunt politizate. ‘Instituțiile sunt rele, acuzatorii sunt răi’. Temeiurile legale nu contează…”, a declarat oficialul PSD, reporterilor.

 

Încă un scandal semnat de primarul Clotilde Armand

 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a acuzat-o pe Clotilde Armand, primarului Sectorului 1, de încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese şi susţine „existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în cazul Primarului Sectorului 1 al Mun. Bucureşti, Armand Clotilde Marie Brigitte”.

În replică, primarul a punctat în stilul caracteristic.