Viitorul – Vitesse 2-2 în prima manşă din turul al doilea preliminar al Europa League

Viitorul a remizat, joi, pe teren propriu, scor 2-2 cu Vitesse Arnhem, într-un meci din prima manşă a turului al doilea preliminat al Europa League. trupa lui Gică Hagi a condus cu 2-0, dar olandezii au egalat şi a avut o bară la 2-2. returul se joacă joia viitoare.

26 iul. 2018, 16:39
Viitorul – Vitesse 2-2 în prima manşă din turul al doilea preliminar al Europa League

Viitorul a început cu prudenţă partida, dar a trecut trecut treptat la cârma jocului. Ultimul sfert de oră al primei reprize i-a aparținut în totalitate. În minutul 37 ar fi trebuit să beneficieze de o lovitură de la 11 metri, după un henț evident, şi a reușit deschiderea scorului la doar 4 minute distanță. Drăguș a reluat cu capul din 6 metri după o centrare impecabilă a francezului Houri, intrat în locul accidentatului Măţan.

A doua repriză a început perfect. Același Drăguș a fost la capătul unei centrare înșelătoare venită din flancul drept. Defensiva lui Vitesse a fost păcălită de traiectoria pasei. Olandezii au reintrat norocos în joc. Matavs a deviat norocos o tentativă de șut de la marginea careului de 16 metri, în minutul 53. Oaspeții au ieșit la atac, iar Viitorul a avut contre periculoase. Niciuna nu a fost fructificată, iar Linssen a pedepsit ușurința cu care au fost tratatele fazele anterioare. În minutul 73 a egalat cu o lovitură de cap. Jucătorul adus de la ACS Poli Timișoara, Artean, a primit cartonașul roșu la doar cinci minute la intrare pe teren, pentru un fault grosolan, cu talpa sus.

VIITORUL – VITESSE ARHNEM 2-2 (1-0)

Au marcat: DRAGUŞ 41, 49 / MATAVZ 53, LINSSEN 73

VIITORUL: Cojocaru – Lima (73 Luchin), Ţâru, Mladen, De Nooijer – Achim, Băluţă, Vână – Hagi, Drăguş (73 Artean), Măţan (30 Houri)

VITESSE: Eduardo – Karavaev, Thelander, Clarke-Salter, Buttner – Foor (84 Bero), Serero – Beerens, Bruns (68 Gong), Linssen – Matavz.