Vijeliile fac ravagii în ţară: Zeci de copaci doborâţi la pământ de vânt în Iaşi, drum blocat în Vaslui, acoperişuri smulse în Mureş

Peste 30 de copaci au fost doborâţi la pământ, duminică după-amiază, de vântul puternic din muncipiul Iaşi. În Vaslui, traficul pe un drum judeţean este blocat din cauza unui copac căzut pe şosea.

RomaniaTV.net
06 aug. 2017, 16:06

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, maior Silvia Bolohan, a declarat că s-au înregistrat peste 30 solicitări la 112, după ce bucăţi de arbori s-au desprins şi au căzut fie pe carosabil, fie avariind mai multe maşini, scrie mediafax.ro.

De asemenea, pompierii au fost solicitaţi să intervină la şapte adrese unde vântul a smuls bucăţi de acoperiş de pe blocuri, din diverse zone ale oraşului.

Până acum, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

De asemenea, în judeţul Vaslui, în zona Rateşul Cuzei, se circulă pe un singur sens pe DJ248, după ce traficul a fost blocat de un copac cazut pe sosea.

În localitatea Băceşti mai multe cabluri electrice au fost smulse de vânt, iar zona nu este alimentată cu energie electrică.

Cea mai mare parte a Moldovei se află, de duminică seara până luni dimineaţa, sub atenţionare cod galben de ploi.

Şi în Mureş, mai multe țigle au fost desprinse duminică de pe acoperișurile unor case, doi copaci au fost smulși de vânt iar un subsol a fost inundat în urma unei furtuni însoțite de o ploaie abundentă.

CITEŞTE ŞI Trenuri blocate la Drobeta Turnu Severin după ce mai mulţi copaci rupţi de furtună au căzut peste linia ferată

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, maior Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că în satul Dedrad din comuna Batoș, mai multe țigle de pe acoperișurile a 20 de case au fost luate de vânt, iar în orașul Târnăveni, acoperișul de tablă al unei clădiri a fost smuls de furtună.

De asemenea, în municipiul Târgu Mureș, un copac a căzut peste acoperișul unei case și l-a avariat, iar un alt arbore s-a prăbușit peste mai multe fire electrice, pe care le-a rupt.

În toate aceste cazuri, pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor furtunii.

Sursa citată a mai precizat că pompierii au acționat și pentru evacuarea apei din subsolul inundat al unei vile din stațiunea Sovata.

Județul Mureș s-a aflat sub atenționare de cod galben de averse, intensificări de vânt și grindină, iar până la miezul nopții se află sub avertizare hidrologică de cod galben, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe cursul râurilor Mureș și Luț.

Şi în judeţul Bihor, mai mulţi stâlpi de electricitate şi copaci au fost rupţi de vânt în urma unei furtuni puternice care s-a produs, duminică seara, iar circulaţia rutieră pe DN1 (E60) Oradea – Huedin este îngreunată din cauza unui stâlp căzut pe carosabil, dar şi a ploii puternice.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, o furtună puternică a rupt mai mulţi stâlpi de electricitate în localităţile Şuncuiuş şi Borod.

Traficul rutier pe DN1 (E60) Oradea – Huedin se desfăşoară îngreunat, duminică seară, pe un fir alternativ, la intrarea în localitatea Borod dinspre Aleşd, după ce un stâlp electric s-a prăbuşit peste carosabil.

Circulaţia în zonă este îngreunată şi din cauza ploii torenţiale.

Judeţul Bihor se află duminică sub avertizare de cod portocaliu de furtună, fiind anunţate ploi puternice de 40-45 l/mp şi vânt cu aspect de vijelie, însoţit de descărcări electruce şi de grindină.