Viktor Orban a dezvăluit avertismentul făcut de Putin pentru România

În urmă cu un an, înainte de a începe războiul, Viktor Orban spune că a avut o discuție Vladimir Putin, iar președintele Rusiei ar fi făcut un avertisment pentru România.

02 mart. 2023, 22:27
Viktor Orban a dezvăluit avertismentul făcut de Putin pentru România

Viktor Orban, a dezvăluit că Vladimir Putin, i-a transmis, într-o discuție față în față, nemulțumirile sale legate de două state NATO, făcând referire la România și Polonia.

Citiți și: Lovitură devastatoare pentru Viktor Orban, în premieră: România a blocat programul de investiții al Ungariei în Transilvania

Mai exact, premierul Ungariei spune că discuția cu președintele Rusiei a avut loc la Moscova, cu două săptămâni înainte de izbucnirea războiului, din 24 februarie 2022.

Avertismentul transmis de Putin pentru România prin Viktor Orban

Viktor Orban a făcut aceste mărturisiri, într-un interviu oferit recent pentru publicația elvețiană Weltwoche.

Prim-ministrul a precizat că liderul rus i-a spus că problema sa o constituie tehnica militară amplasată de Alianța Nord-Atlantică în cele două țări, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina şi Georgia, conform news.ro

„Problema lui Putin, după cum mi-a spus el, o reprezintă bazele de rachete americane amplasate în România și în Polonia, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia, cu eventuala amplasare de armament acolo.În plus, americanii au anulat tratate importante de dezarmare. De aceea, Putin nu mai poate să doarmă liniștit. Am înțeles ce a spus Putin. Dar nu accept ceea ce a făcut. Dacă Rusia pierde războiul, ar fi mai grav decât dezintegrarea Iugoslaviei.

Rusia este o putere nucleară. Acesta (n.r. pierderea războiului de către Rusia) ar fi un şoc geopolitic, un potenţial cutremur devastator la scară globală, mult mai rău decât prăbușirea Iugoslaviei. Simplul fapt că astfel de scenarii sunt tratate cu lejeritate de Occident arată o detașare îngrijorătoare, chiar înspăimântătoare, de realitate. Demonstrează lipsa de percepție a riscurilor aferente propriilor politici’, a declarat Viktor Orban.

Citiți și: Ucrainenii ar fi intrat pe teritoriul rus și ar fi luat ostatici. Putin a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate