Vilele de la munte au ajuns la preţ de apartament de cartier şi este posibil să mai scadă

Pe fondul crizei economice preţul vilelor de pe Valea Prahovei a continuat să scadă şi în primele 10 luni ale acestui an, ajungând până la un preţ mediu de 500-800 de euro/ mp contruit, în funcţie de starea proprietăţii.

31 oct. 2011, 14:16
Vilele de la munte au ajuns la preţ de apartament de cartier şi este posibil să mai scadă

Comparativ cu anul trecut, preţul caselor de la munte este mai mic şi cu până la 30%, motiv pentru care numărul tranzacţiilor este în creştere.

„Faţă de anul trecut, scăderile preţurilor la casele şi apartamentele din zona Valea Prahovei variază între 25 şi 30%. Primii care au conştientizat situaţia şi au lăsat din preţ au fost dezvoltatorii imobiliari de apartamente. Acum preţul pentru un metru pătrat construit de apartament variază între 800-900 de euro. Casele la curte au un preţ de 500-550 de euro metrul pătrat construit. Scăderile au dus la o revigorare a pieţei. Numărul tranzacţiilor este mai mare cu aproximativ 20% faţă de anul trecut”, a declarat pentru RTV.net Mihai Totpal, director al agenţiei imobiliare Mervani.

Ciprian Kore, administratorul agenţiei Colex, spune că preţul minim al caselor din zona Câmpina-Braşov este de 750-850 de euro metrul pătrat şi este valabil pentru casele care au suprafaţă mică, multe dintre aceste proprietăţi necesitând renovări complete. Potrivit agenţilor imobiliari, cei mai mulţi cumpărători de case în zona montană sunt din Bucureşti. „Cei care vin să cumpere case de vacanţă la munte sunt preponderent din Bucureşti”, spune Ciprian Kore, adăugând că preţurile caselor de vacanţă tind să se stabilizeze.

Pe de altă parte, reprezentantul agenţiei Mervani spune că anul viitor cei care vor avea răbdare este posibil să cumpere case cu încă 10% mai ieftine faţă de preţul actual.

Şi străinii doresc să cumpere o casă de vacanţă în România, dar sunt nehotărâţi. „Avem clienţi din Italia, Franţa, Germania, care doresc să cumpere case de vacanţă în zona noastră montană, dar spun că preţurile sunt prea mari”, a subliniat Mihai Totpal.