Vin întăriri pentru armata Rusiei! Ultima decizie a lui Vladimir Putin. Președintele tocmai a semnat

Rusia nu ia în calcul să cedeze vreun „centimetru" din teritoriile cucerite. Astfel, Vladimir Putin a dat un nou ordin pentru întărirea armatei. 

18 iul. 2023, 21:21
Vin întăriri pentru armata Rusiei! Ultima decizie a lui Vladimir Putin. Președintele tocmai a semnat

Președintele rus a extins marți, 18 iulie, cu cel puțin cinci ani de zile vârsta maximă la care bărbații pot fi mobilizați în armată. De asemenea, limita de vârstă în cazul ofițerilor de rang înalt a fost extinsă până la 70 de ani, de la 65 de ani, scrie Reuters.

Legea adoptată marţi le permite bărbaţilor care şi-au terminat serviciul militar obligatoriu fără niciun alt angajament să fie mobilizaţi până la vârsta de 40, 50 sau 55 de ani, în funcţie de categoria lor, a anunţat Duma de Stat – camera inferioară a parlamentului, pe site-ul oficial.

În toate cazurile, limita de vârstă a fost mărită cu cinci ani. Rusia menţine, de asemenea, o „rezervă mobilizată” de bărbaţi care s-au înscris să primească pregătire militară periodică şi o bursă după încetarea serviciului lor obligatoriu sau profesional.

Convocare masivă în armata Rusiei

În septembrie 2022, statul rus a convocat prima convocare de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Nu mai puțin de 300.000 de foști soldați au fost chemați la arme, pentru a putea fi continuat războiul din Ucraina.

Serghei Şoigu, ministrul Apărării al Rusiei, a declarat că intenţionează să crească numărul de bază al personalului de luptă în serviciu – soldaţi profesionişti şi recruţi cu contract de la 1,15 milioane, la 1,5 milioane.

Vladimir Putin nu va accepta aderarea Ucrainei la NATO

Între timp, ofensiva lui Volodimir Zelenski continuă, dar fără mari succese. Rusia se menține dârză și nu cedează. Ucraina are dreptul să-şi asigure securitatea, dar nu cu preţul creării de ameninţări la adresa Rusiei, a declarat Vladimir Putin zilele trecute, cu privire la intenția lui Volodimir Zelenski de a „strecura” statul pe care-l reprezintă în NATO.

„Orice ţară are dreptul de a-şi asigura securitatea şi, desigur, are dreptul de a alege calea de atingere a acestui obiectiv, pe care o consideră cea mai corectă pentru ea însăşi”, a declarat şeful statului rus. În acelaşi timp, Putin a subliniat că pentru a asigura securitatea Ucrainei „există o singură limitare – aceasta este legată de faptul că, prin realizarea securităţii unei ţări, nu trebuie să se creeze ameninţări pentru o altă ţară”.