Vine iarna în România! Accuweather anunţă când vor cădea primii fulgi de zăpadă în Capitală

Potrivit prognozelor meteo, anul acesta nu vom avea toamnă. Dacă în prima lună de toamnă, temperaturile au fost apropiate de pragul caniculei, în scurt timp vor cădea primii fulgi de zăpadă.

30 sept. 2023, 20:22
Vine iarna în România! Accuweather anunţă când vor cădea primii fulgi de zăpadă în Capitală

Vine iarna în România! Cel puțin în Capitală, va ninge mult mai devreme decât în alți ani, spun meteorologii Accuweather.

Vine iarna în România! În Capitală, se vor înregistra temperaturi negative

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de aceștia, primii fulgi de zăpadă vor cădea în București pe 19 noiembrie. Temperatura minimă în Capitală va fi -4 grade Celsius, iar maxima va urca spre 6 grade.

Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată. 

Sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim”, a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM, potrivit Gândul.

Citeste si Când apar ninsorile în România. Cât se mai pot bucura românii de sezonul de toamnă

Ploile își vor face simțită prezența în jumătatea de nord a țării, în mod deosebit sâmbătă noapte și duminică.

În Capitală, vremea va fi cu mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă a anului, maximele înregistrate fiind de 27-29 grade Celsius.

Prognoza meteo în octombrie

Prognoza meteo săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, îndeosebi în cele sud-estice.

Prognoza meteo săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Temperaturile vor fi peste cele specifice acestei perioade în toată țara. Va ploua în majoritatea regiunilor țării, excepție făcând vestul, sud-vestul, precum și în zona de munte din sudul țării, unde regimul pluviometric va fi deficitar.

Prognoza meteo săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Citeste si Elena Mateescu anunţă ecart termic în luna octombrie: „Vremea se schimbă”