Vine un nou val de Covid-19! Avertismentul lui Streinu Cercel: „Pandemia și-a spus cuvântul”

Profesorul Streinu Cercel vorbește despre un nou val epidemic în ceea ce privește Covid-19. Medicul susține că masca de protecție ar trebui purtată din nou, în scop preventiv.

09 oct. 2023, 23:51
Vine un nou val de Covid-19! Avertismentul lui Streinu Cercel: „Pandemia și-a spus cuvântul”
Vine un nou val de Covid-19! Avertismentul lui Streinu Cercel: „Pandemia și-a spus cuvântul”

Un nou val de Covid-19 anunțat de Adrian Streinu Cercel! Medicul a făcut dezvăluiri despre un posibil nou val epidemic. Reputatul cercetător susține că noile vaccinuri sunt bune pentru populație, iar masca de protecție ar trebui purtată ca recomandare, în scop preventiv.

Citește și: Streinu Cercel și parlamentarii PNL, proiect de lege pentru ca absolvenții care nu iau examenul de rezidențiat se pot angaja în cabinetele școlare

Ne așteaptă un nou val de Covid-19

Adrian Streinu Cercel a mărturisit, în cadrul podcastului lui Adrian Artene, că, deși oamenii sunt sceptici în privința vaccinului ARN mesager, a fost acordat un Premiu Nobel după conceperea lui, astfel că nu poate să fie chiar ineficient.

„Nu este un nou val de pandemie, este un nou val epidemic. Pandemia și-a spus cuvântul, s-a încheiat. Ce este, însă, bine în toată povestea asta este că au apărut aceste vaccinuri pe bază de ARN mesager care sunt, practic, mură-n gură. Adică nu mai lasă organismul să ia, să disece, să vadă care este componenta care poate fi folosită pentru a face anticorpi, ci spune „Uite, asta e! Ia, fă anticorpi, croșetează-i, doi pe față, doi pe dos și pune-i organismului la dispoziție”. Pentru treaba asta s-a luat un Premiu Nobel acum. Pentru aceste vaccinuri ARN mesager. Și cu toate că s-a dat un Premiu Nobel și acolo este o comisie care studiază, validează etc., lumea tot zice că vezi, Doamne, ce prăpastie s-a făcut”, a declarat celebrul medic.

În ceea ce privește masca de protecție, de care toată lumea s-a temut și s-a ferit, Streinu Cercel susține că este o măsură bună de protecție, pe lângă cele de igienă deja cunoscute.

„E de recomandat ca atunci când în jurul tău există oameni care strănută, tușesc să porți o mască pentru că te protejează pe tine. Sunt foarte multe microorganisme, în momentul de față, care fac pe nebunele. De exemplu, virusurile gripale s-au înhăitat cu virusul respirator sincițial și dau forme severe la adult”, a mai adăugat specialistul.

Citește și: Streinu Cercel vrea ca spitalele să-şi fac circuite noi pentru pacienţi: E o uşă pentru director şi alta pe unde intră toată lumea, claie peste grămadă