Vinerea neagră, alt cod roşu de intervenţie – Un bărbat a murit şi altul a fost rănit la Suceava, după tragedia cu trei morţi de pe DN1

Un accident rutier mortal a avut loc vineri seară, pe centura ocolitoare a municipiul Suceava, pe sectorul Zidul Morții - Pătrăuți.

12 ian. 2024, 22:05

Un bărbat a murit şi altul este rănit, după ce o maşină şi un cap tractor s-au ciocnit, vineri seară, pe centura Sucevei, traficul în zonă fiind blocat.

”Accident rutier pe centura ocolitoare a municipiul Suceava (sectorul Zidul Morţii – Pătrăuţi). Se deplasează pompierii militari ai Detaşamentului Suceava cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă dotată cu modul pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD B2, cu sprijinul unui echipaj SAJ Tip C”, a transmis, vineri seară, ISU Suceava.

Sursa citată a precizat că este vorba despre un accident rutier între un autoturism şi un cap tractor, iar conducătorul autoturismului este încarcerat, fiind găsit în stare de inconştienţă.

Caz şocant în Capitală: Un individ mascat a vrut să dea foc unei case de amanet, cu tot cu angajatul acestei

”Din nefericire, conducătorul autoturismului prezintă leziuni incompatibile cu viaţa … se lucrează pentru extragerea acestuia dintre fiarele contorsionate. Conducătorul capului tractor, conştient şi cooperant, este monitorizat de către echipajul SMURD”, a mai precizat sursa citată.

Pompierii au menţionat că şoferul capului tractor este transportat la spital de către ambulanţa SMURD.

 

Accident cu trei morți și trei răniți pe DN1, în Prahova. Șoferul vinovat și soția sa au decedat

 

Un accident rutier grav a avut loc, vineri, pe DN1, în comuna Florești din județul Prahova. Trei persoane au murit și alte trei au fost rănite și transportate la spital.

Şoferul în vârstă de 68 de ani care ar fi vinovat de producerea accidentului a decedat la spital, bilanţul deceselor ajungând astfel la trei.

Detalii șocante în cazul doctoriței care s-a aruncat de la etaj împreună cu bebelușul ei pentru a scăpa de incendiu. Cunoscuții spun că viața ei era un calvar

Conform datelor transmise de Serviciul de Ambulanţă Prahova, bărbatul suferise traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal şi traumatism de şold drept şi fusese preluat de elicopterul SMURD.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că la ieşirea de pe un drum secundar în DN 1, bărbatul de 68 de ani nu ar fi acordat prioritate de trecere unui alt autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani.

În urma impactului dintre cele două autoturisme, au murit două femei, una dintre ele fiind soţia şoferului de 68 de ani.

De asemenea, au fost rănite două femei de 42 şi respectiv 68 de ani, pasagere în cele două autoturisme, dar şi cei doi şoferi, cel mai în vârstă fiind preluat de elicopterul SMURD.

„La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe Drumul Național 1, în afara localității Florești s-ar fi produs un accident rutier. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat de 68 de ani, în timp ce conducea un autoturism ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de către un tânăr de 24 de ani”, a precizat IPJ Prahova.

În urma impactului, două femei au murit, celelalte patru (cu vârste cuprinse între 24 și 68 de ani) fiind transportate la spital. Toate victimele au fost descarcerate.

„În urma producerii accidentului rutier a rezultat decesul a două femei de 63 și respectiv 71 de ani, dar și vătămarea corporală a altor două femei de 42 și respectiv 68 de ani, pasagere în cele două autoturisme, dar și a celor doi conducători auto. Victimele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a mai transmis sursa citată.

Șoferii nu au putut fi testați cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, urmând să le fie recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Accident mortal în gara din Periş. O femeie a fost călcată de tren. Traficul feroviar este perturbat

La ieșirea din stația Periș trenul IR 1574 a lovit o persoană. Trenul așteaptă organele de poliție și a fost avizat serviciul unic de urgență 112. Garnitura plecase la ora 14,05 din Galați cu destinația București Nord, unde avea sosirea programată la ora 17,59.
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că azi, 12 ianuarie 2024, în jurul orei 17:40, la ieșirea din stația CF Periș, trenul IR 1574 a accidentat mortal o persoană de sex feminin aflată în gabarit.
Trenul staționează până la finalizarea cercetărilor desfășurate la locul accidentului de către organele abilitate (Procuratura și IML).

A fost perturbată circulația mai multor trenuri de călători R 5036, R 5019, RE 10055, R 3028 și IC 571.

Menționăm faptul că, până la finalizarea cercetărilor de către organele abilitate, circulația trenurilor de călători se realizează pe fir I Buftea – Periș și pe liniile 1 și 2 din stația CF Periș.