Vinete umplute ca în Sicilia. Reţeta pe care e musai să o încerci

Este sezonul vinetelor, iar gospodinele au început deja să-şi facă de lucru prin bucătărie. Astăzi vă prezentăm o reţetă de vinete umplute în stil sicilian.

16 aug. 2022, 09:49
Vinete umplute ca în Sicilia. Reţeta pe care e musai să o încerci

Vinete umplute ca în Sicilia. Datorită conţinutului scăzut de apă, vinetele au puține calorii, fiind ideale în curele de slăbire. Mai mult, aceste legume stimulează circulația sanguină și sunt antioxidante. În rândurile de mai jos vă prezentăm o reţetă de vinete umplute în stil sicilian care merită încercată. Se prepară extrem de uşor iar rezultatul este delicios. Cei dragi vor fi încântaţi de noul preparat.

Vinete umplute ca în Sicilia. Reţeta pas cu pas

Citeşte şi REŢETĂ ZACUSCĂ mănăstirească. Cum să faci cea mai bună zacuscă pentru iarnă, ingredientul secret al călugărilor

Pentru preparare aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două vinete mari, 400 de grame de roșii decojite, un cățel de usturoi, o mână de măsline fără sâmburi, 150 g mozzarella, oregano și busuioc, ulei de măsline, sare şi piper după gust.

Mod de preparare

În primul rând, se taie vinetele în două, se crestează cu un cuțit şi se presară cu sare. Turnăm un strop de ulei de măsline peste ele, după care le introducem în cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Între timp, călim într-o tigaie roşiile decojite tocate împreună cu un căţel de usturoi, sare şi piper. Adăugăm roşiile peste vinete, presărăm deasupra mozzarella, adăugam şi măslinele, după care se dă la cuptor pentru încă 10 minute.

Se servesc cu un strop de oregano și câteva frunze de busuioc.

De ce să consumăm vinete. Principalele beneficii

Vinetele sunt bogate în potasiu şi ajută la menținerea unui ritm cardiac stabil. Acestea conțin și flavonoide, care reduc nivelul de colesterol rău și măresc nivelul de colesterol bun.

Fiind bogate în antioxidanți, vinetele luptă împotriva radicalilor liberi. Acestea protejează celulele prin încetinirea procesului de îmbătrânire.

De asemenea, vinetele ajută la curățarea organismului de toxine.

Citeşte şi Zacuscă cu ciuperci, reţeta tradiţională pe care e musai să o încerci. Este pur şi simplu delicioasă