Zacuscă cu ciuperci, reţeta tradiţională pe care e musai să o încerci. Este pur şi simplu delicioasă

Zacusca cu ciuperci este nelipsită iarna din cămara gospodinelor pricepute. Astăzi vă prezentăm o reţetă simplă, aşa cum o făcea bunica la ţară. Este absolut delicioasă!

06 aug. 2022, 08:24
Zacuscă cu ciuperci, reţeta tradiţională pe care e musai să o încerci. Este pur şi simplu delicioasă

Zacuscă cu ciuperci, reţeta tradiţională pe care e musai să o încerci. Se face foarte uşor, iar gustul îţi va aminti de perioada copilăriei petrecută la bunici, la ţară.

Zacuscă cu ciuperci, reţeta tradiţională. Uite cum se face

Citeşte şi „Bombe” cu brânză de vaci şi roşii. Cum se fac delicioasele plăcinte. Reţeta pas cu pas

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două kilograme de ciuperci, un kilogram de ardei capia, un kilogram de roșii, 400 grame de ceapă, doi căței de usturoi, 200 mililitri de ulei de floarea-soarelui, trei frunze de dafin, sare și piper după gust.

Mod de preparare

În primul rând, începem să coacem ardeii capia, după care îi curăţăm de coajă şi semninţe. Următorul pas este să tocăm mărunt ceapa şi să o călim puţin în tigaie, la foc mic. Ardeii copţi se taie şi ei mărunt şi se pun la călit împreună cu ceapa.

Spălăm ciupercile, le curăţăm şi le tocăm mărunt. Le adăugăm şi pe ele în tigaia în care călim ceapa şi ardeii. Mai adăugăm un pic de apă şi lăsăm să se înăbuşe foarte bine, la foc mic.

După ce s-au înmuiat ciupercile, se adaugă roşiile curățate de coajă și tăiate mărunt. La final, adăugăm sare şi piper după gust şi câteva frunze de dafin.

Se lasă la fiert amestecând continuu. Când scade sosul și se ajunge la consistența dorită, se ia zacusca de pe foc și se lasă la răcit, potrivit bzi.ro. 

Punem zacusca în borcane sterilizate și se păstrează în cămară, la loc uscat și răcoros. Opţional, pentru un plus de savoare, putem pune în zacuscă și câteva vinete, gogoșari și ciuperci gălbiori.

Citeşte şi Reţetă Prăjitura Verdens Beste. Cum se face cea mai bună prăjitură din lume