VIOL la un liceu catolic din Franţa. Peste 500 de elevi şi profesori au fost supuşi unor teste ADN

O amplă şi inedită operaţiune de prelevare de ADN de la 527 persoane de sex masculin a început într-un liceu francez, pentru depistarea violatorului unei eleve agresate pe 30 septembrie într-una din toaletele instituţiei de învăţământ, relatează AFP.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 09:46
VIOL la un liceu catolic din Franţa. Peste 500 de elevi şi profesori au fost supuşi unor teste ADN

Operaţiunea, extrem de rară în mediul liceal şi care urmează să dureze până miercuri, a început la liceul catolic Fenelon-Notre Dame din La Rochelle (vestul Franţei), unde învaţă circa 1.300 de elevi, a informat procurorul Isabelle Pagenelle, potrivit Agerpres.

CAZ INCREDIBIL: Condamnată la viol în grup pentru o iubire interzisă VIDEO

Elevii au primit convocarea la test la sfârşitul săptămânii trecute. Pentru efectuarea lui, este necesar atât consimţământul minorilor, cât şi cel al părinţilor. În cazul refuzului, nu se pot face prelevări neconsimţite, însă „cei care spun nu devin potenţiali suspecţi şi în cazul lor se pot dispune reţineri şi percheziţii”, a spus magistratul. 

Agresiunea a avut loc pe 30 septembrie 2013, o elevă de 16 ani fiind violată la toaletă, unde lumina era stinsă, aşa încât nu a putut furniza poliţiei din La Rochelle niciun fel de date despre agresor. Acţiunea de prelevare de ADN, care priveşte toate persoanele de sex masculin prezente la şcoală în momentul comiterii violului (475 elevi, 31 profesori şi 21 alte persoane – personal tehnic şi din afara liceului), are ca scop compararea celor 527 profiluri genetice cu ADN-ul neidentificat găsit pe îmbrăcămintea fetei.

Rezultatele testelor urmează să fie cunoscute peste o lună, iar cele negative vor fi distruse.