Violatorii din Vaslui au fost anunţaţi că vor fi castraţi. Scrisoarea care i-a băgat în sperieţi

Familiile celor sapte violatori din localitatea vasluiana Valeni au primit acasa, prin posta, cate o scrisoare in care sunt anuntati ca fiii lor vor urma procedura de castrare dupa ce vor fi eliberati din inchisoare.

02 apr. 2018, 10:55

Toate cele sapte familii din Valeni au primit scrisorile care au continut identic, scrie bzi.ro. Expeditorul acestora a decupat din ziare cate o fotografie cu fiecare condamnat pe care a lipit-o pe foaia pe care este scris mesajul. Niciuna dintre scrisori nu este semnata si, potrivit informatiilor de pe plic, au fost expediate din Bucuresti.

Citeşte şi Eleva violată din Vaslui, părăsită în prag de nuntă

Familiilor celor sapte sunt anuntate ca dupa iesirea fiilor din inchisoare vor fi contactate de „personal calificat” pentru ca tinerii sa fie „castrati chirurgical”, fiind asigurati ca vor fi respectate „normele de iginena.”

Iata continutul scrisorilor:

„In scopul intaririi efectelor educative a pedepselor pronuntate de Justitia Romana, dupa iesirea din penitenciar veti fi contactati de personal calificat in scopul efectuarii operatiei de castrare chirurgicala, crestare/incizare artistica a glandului si montarea unui belciug metalic decorativ – cu sau fara anestezie, la cererea persoanei. Se garanteaza respectarea normelor de igiena. Aceasta actiune educativa se va desfasura atat pe teritoriul national sau in strainatate pe o durata nedeterminata pana la finalizarea acesteia. Resturile biologice rezultate in urma operatiei vor putea fi puse la dispozitia persoanelor interesate in stare conservatã in formol in recipienti etansi si sigilati sau in stare deshitratata. Va multumim pentru viitoarea colaborare!”

Scrisorile au produs revolta in randul familiilor celor sapte, care, la aproape trei ani de la incarcerarea fiilor, au renuntat la atitudinea ostila si sfidatoare, admitand ca fiii lor „au gresit si platesc pentru asta”. In opinia lor, asftel de scrisori nu fac decat sa accentueze „dramele pe care le traiesc”. „Toti am primit scrisorile astea! Acelasi continut. Difera doar fotografia. Ce sa facem? Pe cine sa dau in judecata? Ce sa faca politia, daca e anonima? „, afirma tatal lui Petrica Bolboceanu.

Citeşte şi Violatorii din Vaslui, eliberaţi din arest de Sărbători

Saptamana trecuta, mama unuia dintre cei sapte violatori a murit, Paul Burlacu fiind invoit la sfarsitul saptamanii din Penitenciarul Vaslui, pentru a-si putea conduce mama pe ultimul drum.

Trei dintre cei sapte tineri condamnati pentru viol in forma agravanta si lipsire de libertate in mod ilegal ar putea fi eliberati conditionati in cursul acestui an. Este vorba de cei trei care si-au recunoscut faptele si au primit pedepsele cele mai mici.

Violul care a scandalizat Romania

Cei sapte tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 27 ani, au fost acuzati ca in luna noiembrie 2014 au violat o eleva de 18 ani, timp de mai multe ore, supunand-o unor suplicii greu de imaginat. Adolescenta a declarat anchetatorilor ca a fost stropita cu alcool sa isi revina, pentru ca, ulterior, agresorii sa o batjocoreasca din nou.

Pe tot parcursul procesului, cei sapte tineri au au scandalizat opinia publica prin atitudinea sfidatoare si campania agresiva de denigrare a victimei care au sustinuta prin intermediul rudelor si a prietenilor. Sustinatorii violatorilor au fost extrem de vehementi: au amenintat jurnalistii ca aduna tot satul sa ii violeze, iar la finalul procesului au sarit la bataie, fiind cu greu linistiti de fortele de ordine.

Disputele pe seama acestui caz au aparut dupa ce violatorii au inceput sa fie aparati de comunitatea locala, care considera victima principala responsabila, satenii din Valeni apreciind ca aceasta „a primit ceea ce a meritat”. Prietenii violatorilor au sustinut ca de fapt victima nu a fost violata, ci a avut parte de „sex surpriza” si nu merita „cinci ani de inchisoare pentru cinci minute de placere”.

Comportamentul celor sapte tineri, care nu au schitat nicio urma de regret pe tot parcursul procesului, desi trei dintre ei si-au recunoscut faptele, atitudinea zeflemitoare au accentuat indignarea in randul opiniei publice. Peste 400.000 de romani au semnat o petitie online prin care solicitau arestarea celor sapte tineri din Valeni.