Violatorul din Politehnica Bucureşti a fost condamnat la 19 ani de închisoare

19 ani de închisoare va trebui să execute violatorul care a băgat spaima în studentele de la Politehnică. Victor Stroe este un recidivist care a violat mai multe tinere, printre care şi o studentă, chiar în sala de curs.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 13:55
Violatorul din Politehnica Bucureşti a fost condamnat la 19 ani de închisoare

Bărbatul (34 de ani) a violat mai multe tinere, printre care şi o studentă, chiar în sala de curs.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 l-au condamnat la ani grei de închisoare, dar decizia nu este definitivă. Violatorul a mai fost obligat de instanţă să plătească 20.000 de lei daune morale către victimele sale. Nu este prima dată când Victor Stroe este condamnat pentru viol. El a mai avut o pedeapsă de 10 ani, dar a fost eliberat condiţionat în 2004.

Găsit vinovat de violarea a trei tinere şi o tentativă de viol

Vă reamintim că Victor Stroe a violat, anul trecut, o studentă într-o sală de curs a Politehnicii din Bucureşti. Chiar dacă instituţia avea pază, atacatorul a intrat lejer în clădire. A doua zi şi-a încercat norocul şi într-o scară de bloc, doar că de această dată victima a reuşit să scape. În timpul anchetei, pe baza probelor biologice, poliţiştii au descoperit alte două violuri pe care le-a făcut Victor Stroe.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 l-au găsit vinovat pe Victor Stroe de trei infracţiuni de viol şi pentru o tentativă de viol. Bucureşteanul a primit pentru fiecare infracţiune de viol 10 ani de închisoare, iar pentru tentativă cinci ani. După contopirea pedepselor, Victor Stroe la rămas cu pedeapsa cea mai mare, 10 ani, iar judecătorii i-au adăugat un spor de cinci ani, în total are de executat 15 ani de închisoare.

Cele 1.413 de zile, pe care le va efectua Victor Stroe, sunt restul de zile de executat de la o pedeapsă de zece ani, tot pentru viol, pentru care a fost eliberat condiţionat în 2004.

O decizie finală în acest dosar, va fi luată în ianuarie 2012.