VIOLENŢE ÎN UCRAINA: Unitate militară luată cu asalt de insurgenţi proruşi

Insurgenţi armaţi proruşi au luat cu asalt sâmbătă o unitate militară şi un punct de recrutare la Lugansk /estul Ucrainei/, rănind doi soldaţi, a anunţat filiala locală a Ministerului de Interne, informează AFP.

RomaniaTV.net
03 mai 2014, 21:32
VIOLENŢE ÎN UCRAINA: Unitate militară luată cu asalt de insurgenţi proruşi

Tulburări au fost de asemenea semnalate în paralel în mai multe alte oraşe din estul Ucrainei, potrivit presei locale.

Un soldat din trupele de interne a fost rănit în asaltul contra unităţii militare N3035, asupra căreia atacatorii înarmaţi au tras şi lansat grenade asurzitoare, a declarat ministerul într-un comunicat.

Cu puţin timp înainte, douăzeci de persoane au dat foc la cauciucuri în faţa acestei unităţi pentru a împiedica militarii să plece din cazarmă.

Ostilităţile din Odesa au fost susţinute de GRUPĂRI MILITARE din Transnistria

Într-o înregistrare video difuzată mai devreme, guvernatorul separatist autoproclamat al regiunii Lugansk Valeri Bolotov a anunţat ‘mobilizarea totală a tuturor bărbaţilor’ şi a cerut reprezentanţilor forţelor de ordine să jure credinţă ‘armatei din Sud-Est‘, altfel ar fi pedepsiţi ‘după legea marţială’.

La Doneţk, marele oraş industrial din estul ţării, separatiştii au luat cu asalt în timpul serii sediul serviciilor de securitate /SBU/, a raportat mass-media locală.

Circa 2.000 de persoane înarmate cu bastoane şi bâte de baseball au ocupat clădirea, care nu era protejată, strigând ‘Rusia!’ sau ‘Nu vom ierta, Odesa’, oraşul-port din sud unde violenţele între proruşi şi proucraineni au făcut vineri peste 40 de morţi, în principal proruşi.