Violenţe la derby-ul Clujului, meciul a fost suspendat. „U” poate pierde la masa verde! VIDEO

Întâlnirile dintre "U" şi CFR au creat întotdeauna probleme la Cluj-Napoca. Rivalitatea uriaşă dintre cele două formaţii şi suporterii lor atinge cote alarmante înaintea întâlnirilor directe, iar tensiunile de multe ori se reflectă şi pe teren, în comportamentul jucătorilor. Aşa s-a întâmplat şi la meciul direct de marţi seară, întrerupt după o jumătate de oră, din cauza unui conflict izbucnit între jucători. Arbitrul Alexandru Tudor a decis să suspende definitiv jocul, iar gazdele de la "U" riscă să piardă la "masa verde", ceea ce ar netezi drumul spre titlu marii rivale CFR.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 19:12

Derby-ul Universitatea Cluj – CFR Cluj, din etapa a 31-a a Ligii I, a fost întrerupt după aproape o jumătate de oră de joc din cauza violenţelor din teren. Jucătorii celor două echipe s-au luat la bătaie, iar antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, şi-a scos jucătorii de pe teren. În cele din urmă, arbitrul Alexandru Tudor a decis ca partida să fie suspendată definitiv, iar cel mai probabil „U” va pierde la „masa verde”, cu 0-3, ceea ce netezeşte drumul spre un nou titlu marii rivale CFR Cluj.

În minutul 25 al partidei, Cadu a deschis scorul dintr-un penalty dictat după un duel în careu între Adrian Cristea şi Gabriel Mureşan. Căpitanul CFR-ului s-a îndreptat apoi ostentativ spre suporterii gazdelor, moment în care portarul lui „U”, Mircea Bornescu, l-a bruscat. Tensiunea care şi aşa mocnea în interiorul Cluj Arena a atins în acel moment cote maxime, bătaia devenind una generală, cu toate că Alexandru Tudor i-a eliminat pe Bornescu şi Cadu.

VEZI VIDEO

Incidentele au continuat, iar Ioan Andone, antrenorul CFR-ului, a decis să-şi scoată jucătorii de pe teren. Violenţele au continuat şi pe tunelul de acces la vestiare, unde Cadu a fost lovit de un oficial de la „U” Cluj.

După aproximativ 15 minute de deliberări, centralul Alexandru Tudor a luat decizia ca jocul să nu se mai reia. „Meciul nu se mai reia, aşa a decis Alexandru Tudor. A zis că trebuia să elimine câte cinci jucători de la fiecare echipă. Cazul va ajunge la Comisia de Disciplină, meciul e încheiat definitiv”, a spus supervizorul partidei, Alexandru Boc, citat de GSP.

Cei aproximativ 19.000 de fani ai Universităţii Cluj aflaţi în tribune la derby au continuat să cânte şi să scandeze împotriva CFR, fluturând fulare şi steaguri. „Nu plecăm de aici, e normal să îi încurajăm pe jucători şi pe Claudiu Niculescu. Au nevoie de suportul nostru”, a declarat unul dintre fanii Universităţii, cu toate că meciul fusese suspendat. Deşi a fost „sămânţa de scandal”, favoritul suporterilor „şepcilor roşii” a fost portarul Mircea Bornescu, care a şi ieşit de la vestiare să-i salute.

Cei 600 de fani ai echipei CFR Cluj au rămas şi ei pe stadion.

Incidente au avut loc şi înainte de începerea meciului, potrivit stiridecluj.ro.

Fanii „U” Cluj au dat foc unui fular cu însemnele rivalei locale pe Bulevardul Eroilor din municipiu. Ei au scandat şi lozinci împotriva celor de la CFR. VEZI VIDEO

Apoi, înainte de începerea partidei, mai mulţi suporteri ai celor de la „U” s-au poziţionat chiar deasupra ieşirii din tunelul de la vestiare şi i-au scuipat pe fotbaliştii de la CFR când aceştia au ieşit pe teren. Observatorii de joc şi de arbitri au făcut presiuni asupra oficialilor de la „U” pentru a-i calma pe suporteri. VEZI VIDEO