Violenţe tribale soldate cu cel puţin 24 de morţi. Disputa a fost declanşată de două persoane, care s-au certat pe bani

Ciocnirile tribale dintre arabi și non-arabi au ucis cel puțin 24 de persoane duminică în regiunea Darfurul de Vest, din Sudan, a transmis un grup de ajutor.

06 dec. 2021, 17:05
Violenţe tribale soldate cu cel puţin 24 de morţi. Disputa a fost declanşată de două persoane, care s-au certat pe bani

Disputa a luat naștere dintr-un dezacord financiar care a opus sâmbătă seara două persoane din tabăra Krinding, pentru persoane strămutate din provincia Darfur de Vest, potrivit Centrului de Coordonare Generale pentru Refugiați din Darfur. Incidentul de duminică a fost cel mai recent atac de violență intercomunitară care a perturbat regiunea afectată de conflict.

Un hashtag „Krinding is bleeding” (Krinding sângerează), în arabă, a fost în tendințe pe Twitter duminică, utilizatorii postând imagini care arată case arse și cadavre învelite în giulgii, transmite Al Jazeera.

Citeşte şi Lovitură de stat în Sudan. 20 de persoane au murit şi 300 au fost rănite în timpul manifestaţiilor

Tabăra este situată la patru kilometri est de capitala provinciei Genena și găzduiește persoane strămutate din tribul african Masalit, care au fost forțați să-și părăsească casele în timpul conflictului din Darfur.

Luna trecută, o dispută legată de terenuri, între arabi și non-arabi, în zona Jebel Moon, a dus la ciocniri sângeroase care au făcut cel puțin 17 morți și alți 12 răniți.

Citeşte şi Premierul Sudanului, sechestrat în casa generalului care a orchestrat lovitura de stat. Ţara e în haos, în continuare fără telefonie şi fără internet

În apropierea provinciei Darfurul de Sud, ciocnirile tribale din ultimele două luni au luat viețile a cel puțin 45 de persoane în orașul Tawila, potrivit Comitetului Medicilor din Sudan.