Violenţele continuă în Siria: Peste 50 de persoane, ucise joi

Peste 50 de persoane, dintre care 13 civili, 23 de membri ai forţelor de ordine şi 15 dezertori, au fost ucise joi în Siria, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDH).

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 07:32
Violenţele continuă în Siria: Peste 50 de persoane, ucise joi

Doisprezece civili au murit în regiunea Homs, a precizat OSDH, care are sediul la Londra, potrivit Mediafax.

Un tânăr de 15 ani a fost ucis de un glonţ rătăcit în timpul unei percheziţii în regiunea Deraa, potrivit aceleiaşi surse.

În oraşul Houle, 11 membri ai forţelor guvernamentale au murit în „confruntări violente” cu dezertori, a informat OSDH, în condiţiile în care în ultimele săptămâni s-au înmulţit ciocnirile între armată şi dezertori.

Şapte piloţi militari au fost ucişi în centrul ţării, au declarat surse din opoziţie pentru AFP.

Atacul, care a vizat autocarul ce îi transporta pe militari, a avut loc la Palmyra, potrivit unui opozant din Homs, şi a fost revendicat într-un comunicat de armata siriană liberă (ASL), din care fac parte militari disidenţi.

În comunicat, ASL admite că una din brigăzile sale a atacat un autocar care transporta piloţi militari pe şoseaua care face legătura între Palmyra şi Homs. În atac au fost ucişi şapte ofiţeri şi şoferul autocarului.

Alţi cinci soldaţi au fost ucişi într-o ambuscadă în provincia Hama.

OSDH a evocat de asemenea moartea a 15 dezertori la Rastan, în centrul ţării.

De la declanşarea manifestaţiilor împotriva regimului Bashar al-Assad în martie, acţiunile de reprimare s-au soldat cu peste 3.500 de morţi, conform Naţiunilor Unite. Alte zeci de mii de persoane au fost arestate.