Violeta Alexandru, anunţ de ultimă oră pentru pensionari: Creşterea pensiilor acoperă nevoile oamenilor în vârstă

Violeta Alexandru a declarat, sâmbătă seară, la România TV că majorarea pensiilor făcută de PNL acoperă nevoile oamenilor în vârstă şi că orice altă declaraţie făcută de cei de opoziţie nu face decât să le dea speranţe pensionarilor.

RomaniaTV.net
17 oct. 2020, 15:38
Violeta Alexandru, anunţ de ultimă oră pentru pensionari: Creşterea pensiilor acoperă nevoile oamenilor în vârstă

„Suntem intr-un an dificil, astfel incat orice declaratie cum ca ar fi bani pe undeva şi ii tine ascunsi într-un sertar ministrul Alexandru sau ministrul Cîţu nu fac decat să le creeze sperante oamenilor, dar nu au niciun fundament în realitate. Prin urmare, am avut determinarea să facem această creştere asa cum nicio tara europeană nu a făcut-o în acest an dificil. Determinarea noastra a fost sa facem aceasta crestere care este de 5 ori rata inflatiei si care acopera nevoile oamenilor  in varsta.  Guvernul liberal este un guv care se bazeaza pe control si eficienta”, a declarat Violeta Alexandru la România TV.

Citeşte şi Ministrul Muncii, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre creşterea pensiilor cu 40%. „Ar fi o inconştienţă. PSD creează nişte speranţe”

Curtea Constituţională a României (CCR) va hotărî soarta pensionarilor români pe 25 noiembrie, atunci când va dezbate  sesizările Guvernului cu privire la proiectul de rectificare bugetară adoptată de Parlament. Forma propusă aparţie PSD şi include şi majorarea pensiilor cu 40%. Executivul a contestat cele două proiecte adoptate de Legislativ.

Potrivit amendamentelor din proiectele PSD adoptate de Legislativ, pensiile ar urma să crească cu 40%. De altfel, există mai multe modificări care vor implica sume de bani uriaşe pentru a le putea onora.

„Se autorizează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să suplimenteze cu suma de 67.000 mii lei credite de angajament, respectiv 45.000 mii lei credite bugetare, Cap.80.01 – Acţiuni generale economice, comerciale şi de muncă, Titlul 55 – Alte transferuri, Art.01 alin.05 – Programul de realizare a Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, prin diminuarea cu suma de 67.000 mii lei credite de angajament, respectiv 45.000 mii lei credite bugetare de la Cap.83.01 – Agricultură, silvicultură, piscicultură şi vânătoare, Titlul 80 – Împrumuturi, Art.30 – Alte Împrumuturi”, conform amendamentului adoptat şi propus de grupul parlamentar al PSD.

Parlamentul a votat, pe 22 septembrie, majorarea pensiilor cu 40%.

Guvernanţii au mărit doar cu 14% pensiile, în septembrie. Cât a ajuns acum punctul de pensie

Pe 1 septembrie, punctul de pensie a ajuns la valoarea de 1.875 de lei, de la 1.442. Guvernanţii au mărit punctul de pensie doar cu 14%, nu cu 40% cum era prevăzut iniţial în legea dată de social-democraţi.

De altfel, în documentul anterior erau prevăzute mai multe modificări. Vorbim despre creşterea indemnnizaţiei minime sociale pentru pensionari. Majorare s-a făcut tot cu 14% şi a ajunde de la 704 lei, la 800 de lei.