Violeta Alexandru, despre poza cu Orban, care a devenit virală: "Pe vremea PSD, s-ar fi făcut tot posibilul să fie muşamalizată"

Publicat: Duminică, 31 Mai 2020 07:39 // Actualizat: Duminică, 31 Mai 2020 07:39 // Sursa: romaniatv.net

Poza cu Orban în birou, care a făcut înconjurul internetului, a fost asumată şi sancţionată, spune ministrul Muncii, adăugând că, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat pe vremea PSD, s-ar fi încercat muşamalizarea.

"Fotografia de la guvern a fost asumată, explicată, sancționată. Reacție firească, într-o altă perioadă, pe vremea PSD, s-ar fi făcut tot posibilul ca lucrurile să fie mușamalizate.

Inclusiv criticile din spațiul public au fost în linia normalității, oamenii spunându-și părerea. Dacă nu ar fi fost critici, personal aș fi fost îngrijorată.

Este mai bine cu o greșeală asumată decât cu intimidare și cu acoperitul lucrurilor prin diverse metode", a scris ministrul Muncii, Violeta Alexandru, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Fotografia de la guvern a fost asumată, explicată, sancționată. Reacție firească, într-o altă perioadă, pe vremea PSD,...

Publicată de Violeta Alexandru pe Sâmbătă, 30 mai 2020

 

Citeşte şi Autocarele care i-au abandonat pe srilankezi la Otopeni, deţinute de familia unui secretar de stat

Violeta Alexandru le-a găsit loc de muncă srilankezilor abandonaţi la Otopeni

Ministrul Muncii a găsit şase firme dispuse să-i angajeze pe cei 36 de srilankezi abandonaţi pe aeroportul Otopeni. Aceştia urmează să își aleagă unde vor munci, marți, apoi, de miercuri, să se prezinte la serviciu.

Au rămas să se gândească după ce au ascultat ofertele a 6 angajatori. Eu nu am făcut decât să creez cadrul în care să fac să se întâlnească cererea cu oferta și le-am dat posibilitatea să adreseze singuri toate întrebările pe care le-au avut pentru a se lămuri înainte de semnarea contractelor", a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru, după întâlnirea dintre reprezentanții companiilor și cetățenii srilankezi.

Potrivit ministrului, unii dintre angajatori au oferit locuri de muncă pentru toate cele 36 de persoane, precum și pentru alte câteva care sunt încă în Botoșani și urmează să finalizeze perioada de carantină, iar alte companii au oferit locuri de muncă pentru un număr mai mic de persoane.

Violeta Alexandru este de părere că în Botoșani, în cazul cetățenilor din Sri Lanka, a fost o criză gestionată necorespunzător de autoritățile sanitare, care nu au explicat corespunzător condițiile de reîntoarcere în activitate după ce primul caz de COVID-19 a apărut în respectiva unitate.

Pe acești oameni i-am văzut încântați de ceea ce au auzit, i-am văzut deciși să aleagă între opțiunile prezentate chiar astăzi. Sunt conștienți că fiecare zi în care nu muncesc este de în defavoarea lor. Nu îi prestez, dar sunt conștienți că trebuie să ia o decizie pentru a putea avea un salariu, pentru a se putea angaja. Mă aștept să ia decizia astăzi și de mâine (miercuri – n.r.) să intre în contact cu angajatorul", a mai spus Alexandru.

Companiile care vor să preia muncitorii din Sri Lanka desfășoară activități în industria de producere de echipamente de cafea, confecții, domeniul sanitar sau în domeniul ambalării produselor alimentare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban poză virală Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H